1 In Søvn

En ond drøm

Jeg havde mareridt i nat. Jeg drømte …

… at jeg var til cykelløb. Jeg stod i et sving – første parket. 3 ryttere var i udbrud, Frank Høj og 2 mere. Pludselig lyder et skud. Frank og de 2 ryttere styrter, falder til jorden – ramt at en snigskytte. Et attentat. En tilskuer bliver også ramt.

Frank Høj ligger på asfalten foran mig. Død. Der er et rundt skudhul i maven på hans lyseblå Gerolsteiner cykeltrøje. En blodplamage breder sig omkring hullet. Jeg begynder at hulkegræde over, at nogen kan være så onde og at terrorister kan gøre sådan noget, for at skaffe sig verdens opmærksomhed.

Så vågnede jeg …

Det er nok ikke en drøm, der kommer ud af ingenting. Jeg var jo til cykelløb i søndags. Sad i første parket. Jeg har set Frank Høj i udbrud i hans lyseblå Gerolsteiner cykeltøj. Dertil kommer, at det sidste jeg læste inden jeg faldt i søvn, var de sider i Da Vinci Mysteriet, som begynder med et mord. Synet af skudhullet og blodplamagen passer præcis til beskrivelsen af mordet på museumsdirektøren.

Jeg kan godt få mareridt, når jeg er syg eller har ondt – og i nat har jeg haft sindssyg ondt i det ene øre. Jeg har kunnet høre min egen puls i øret hele natten.

Væmmeligt og uhyggeligt.

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Lizelotte
  9. august 2006 at

  ….og så lige Frank Høj – hvem ku’ da nænne at skyde den glade dreng??
  Go’ bedring med øret.

 • Leave a Reply

  Read more:
  Det skulle HAN ikke have set

  Den sjoveste juleoverraskelses-afslørings-sag fra min barndom, husker jeg nogenlunde sådan her: Min ca. 7 år gamle lillebror gik på opdagelse i mor og fars skabe, én eftermiddag i december, hvor han...

  Close