1 In Litteratur & Læsestof

En sund sjæl i et sundt legeme?

Søndag og sommerferie. Man har været ude på en længere træningstur med cykelklubben. Længere, fordi det er søndag og solskin og sommerferie. Man kommer hjem og smider sig på sofaen – skal lige restituere lidt – man åbner for "fjerneren" og ser Tour de France.

Man underholder sig. Ser på åleslanke cykelryttere, med musklerne skarpt aftegnet under den solbrændte hud, på de barberede ben.

Og man føler med dem, gør man, mens man ser dem kæmpe sig op ad bjerget. Man har nemlig lige selv for ganske få timer siden kæmpet sig op af Båring Bakke, så man ved skam godt selv hvor ondt den slags gør.

Og hvor er de tynde … For pokker – sikke en viljestyrke, de må have de der professionelle cykelryttere.

Eller hvad…??

Jeg er kun halvvejs igennem Jesper Skibbys bog – og mit billede af det med "en sund sjæl i et sundt legeme" er for alvor ved at krakelere.

Jeg havde nok en fornemmelse af, at den med det sunde legeme ikke helt holdt stik, når vi snakker om verdens hårdeste cykelløb som (citat Jesper Skibby) ikke kan vindes på "mælk og kiks".

Men hvor skidt det kan stå til med sjælen – det havde jeg egentlig ikke tænkt over …

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Kontorchefen
    9. februar 2007 at

    Cykelløb er råstyrke, men sådan som jeg ser det, en masse taktik. I et felt er det ikke alle der kører for at vinde, nogle bygger formen op, andre hjælper andre, andre må ikke da de forkerte er i udbrud. En dybt fascinerende sport. Mærkelig sport. Kedelig men fuld af action og spænding, taktisk og alligevel råstyrke.

  • Læg en kommentar