0 In Helbredet

En tur til hjertelægen

I går aftes var jeg på Hjertemedicinsk Ambulatorium på Vejle Sygehus, for at få scannet mit hjerte.

Årsagen var, at jeg gennem hele sommerhalvåret har lidt mere end normalt af ekstraslag fra mit hjerte.

Faktisk sagde jeg en aften til Kaj: ”Altså, hvis jeg lige pludselig vælter om på skjoldet pga. et hjertestop, og I står der til min begravelse og siger ”Vi forstår det ikke – hun virkede så sund og rask”, så vil jeg lige sige på forhånd: Jeg HAR altså ‘hjerteflimmer’.” ….

SÅ synes Kaj (og min læge) nu alligevel jeg skulle få det checket INDEN det kom der til.

Det mærkelige er, at jeg ikke mærker noget, når jeg sidder på min cykel. Tværtimod har jeg følt mig i god form her i sommers og cyklet bedre, end jeg gjorde sidste sæson. Men når jeg så kommer hjem og sætter mig i sofaen og slapper af, så føles det som om jeg har en ”urolig gråspurv” blafrende i brystet. Så slår hjertet hurtigt, så langsomt, så hurtigt igen – som om det truer med at stoppe.

Ret svært at distrahere fra.

Scanning og målinger var heldigvis helt normale – jeg var faktisk helt sund. Sjældent har jeg mødt en ældre herre (hjertelægen), der har fået mig til at følge mig SÅ rask og normal.

Kvinder i din alder, der aldrig har røget, ikke drikker alkohol og som dyrker motion på dit plan fylder under 10% af patienterne i min praksis og jeg har været her i 40 år”, sagde han.

Han fortalte mig, at mennesker har op til 500 uregelmæssige hjertelag (ekstrasystoler) i døgnet og at de fleste mennesker ikke kan mærke dem. Man mærker dem tydeligst, når man har en lav hvilepuls og det har man, når man er i god form. Liggende der på hans briks (ellers ikke den mest afslappende situation at befinde sig i), var min puls 50, sagde han – og det var forklaringen på, hvorfor jeg mærkede dem, når jeg slappede af, men ikke når jeg cyklede.

Aha – så blev jeg så klog.

Undersøgelsen er ikke slut endnu (man gør det ordenligt, når man er i gang). Om et stykke tid skal jeg have et apparat sat på, som jeg skal gå med i nogle dage. Jeg må dyrke motion med det på (dog ikke tage det på i klorvand). Det skal måle mine hjerteslag over en længere periode.

Det var turen til hjertelægen. I morgen går turen til ortopædkirurisk i Kolding, til den tossede kirurg – som aftalt, møder jeg op og siger til, når jeg vil se på, at have taget skruen ud af mine kraveben. Det venstre generer mig mest, så det starter vi med at kigge på.

Pyha … øh… spændende … eller noget :-/

You Might Also Like

No Comments

Læg en kommentar