2 Udgivet i Søvn

Endnu en søvnløs nat

For anden nat i træk, har jeg ikke sovet/sovet dårligt. På den front, kastede gårsdagens aftencykeltur ikke den forventede effekt (om en efterfølgende god nats søvn) af.

Og det er noget lort, for når jeg møder på arbejde kl. 8 om morgenen, skal jeg være skarp i pæren og så kan det ikke nytte noget, at jeg ikke har sovet, fordi jeg har brugt natten på at ligge og spekulere. Efter sådan en nat, har jeg lyst til at melde mig syg. Det gør jeg bare aldrig. Der er (7-9-13) årevis imellem, at jeg har en sygedag.

Jeg har åbenbart helbred til det hele. Endnu …

Jeg kunne selvfølgelig også stille mig tilfreds med, (ligesom jeg gjorde dengang jeg havde spædbørn) at fire timers sammenhængende søvn da også er noget.

Men ligesom overgangen mellem fred og ro og dræbende kedsomhed er flydende, så er forskellen mellem engagement/aktivitet/”gang i den” og så stess nogen gange svær at kende forskel på. Det hænder, der er dage, hvor jeg ikke ved, hvilken side af knivsægget jeg bevæger mig på lige nu.

Når det sker, har jeg mine metoder.

Der er selvfølgelig cykling (virker for det meste).

Og så er der strikning. At slukke og lukke, trække stikket ud, sætte sig ned i sofaen og samle koncentrationen omkring noget praktisk håndarbejde.

Besynderligt, iøvrigt, hvor svært det kan være for sådan en gammel strikkerske (som ellers har strikket trillebørfulde af sokker i ’80’erne) , at huske indtagning til tå.

Jeg skal vise jer, hvor galt det kan gå. Men det bliver en anden dag. Lige nu er kl. halv 7 og jeg er i færd med morgenens 2. kop kaffe – hvor jeg dog allerede glæææææder mig til det bliver aften og jeg kan gå i seng igen …  :-/

Andre blogindlæg

2 Kommentarer

 • Svar
  Ib
  4. november 2009 at

  Når solens indfaldsvinkel til jordens overflade flader ud og når der lægges låg på himlen så hindres lyset fri og ubesværet adgang til vore batterier. Det gør unægtelig noget ved “energiforsyningen”. Det nordiske vinterhavlår burde indføres som fast ferietid med frit ophold under lysere himmelstrøg.

 • Svar
  helle
  4. november 2009 at

  Åh… ja. Det mørke. Det mørke. Når jeg når november, kan jeg faktisk glæde mig til december, hvor der er tradition for at tænde lys og hygge. Skulle man ikke bare begynde nu?

 • Læg en kommentar