0 Udgivet i Ferie

Fili-minder

I går kom facebook og mindede mig om, at det var 6 år siden vi landede på Filippinerne, hvor vi skulle besøge Emilie i 14 dage.

Det fik mig til at dykke ned i mine billeder og kigge tilbage på den længste rejse, jeg nogensinde har foretaget.

ALT det smukkke.

Og alt det ufattelig grimme.

Som f.eks. billedet herunder. Jeg husker 2 ting fra det øjeblik, jeg fotograferede disse gadebørn, som Emilie kendte fra centret. Det var så ufatteligt stegende varmt! Men de her børn hang ud på en midter-helle midt på en stærkt trafikeret og larmende vej, midt i heden og støjen. Og de var stang-stive af lim – de sniffede lim. Af samme grund kom de ikke længere på centret, hvor Emilie arbejde – når de var påvirkede, blev de væk. Uden for rækkevidde og kunne ikke hjælpes. De var møgbeskidte, stive, magre og mindede mig om en flok “rotter”.

I Filippinerne er et menneskeliv ikke meget værd.

Nogle af dem havde forældre, der arbejde på det nærliggende marked i slummen, hvor jeg bla. tog det her billede. De der kyllinger var til salg. Kunne det friste med en gang kyllingsteg? At kyllingerne blev solgt levende, var garanti for friskhed (!)

Jeg har forresten hørt, at Corona virus er opstået på et uhygiejnisk fødevaremarked i Kina.

Apropos virus …

Drengene på billedet herunder, fotograferede jeg på Emilies arbejdsplads. De var syge af virus! Jeg kan ikke huske hvilken – måske skoldkopper? De boede også i den nærliggende slum, men selv om det ser kummerligt ud på billedet, fik de rent faktisk hjælp her. De sov og de havde høj feber. Hele rummet her havde været proppet med syge børn. Den dag vi var der, var der kun 2.

Jeg har senere spurgt Emilie om de egentlig ikke var bange for at blive smittede med et eller andet, derude? De spekulerede de aldrig over, sagde hun. De frygtede kun “Dingue-feber” som blev overført af myg.

Det slemme billeder at kigge tilbage på. Jeg skammede mig lidt over at fotografere det.

Dette f.eks – som jeg tog på åben gade. En ung mor ligger og sover (i et ufatteligt svineri, i den kvælende varme gade) sammen med 2 babyer. Hun ser ikke ud til at være særlig gammel, men jeg tror børnene må være hendes egne. Det ser ud til hun er faldet i søvn mens hun ammede (brystet …).

Emilie skulle have været derud igen her i foråret.

Som bekendt kom den rejse ikke til at finde sted.

Andre blogindlæg

Ingen har sagt noget

Læg en kommentar