1 In Dengang mor var "dreng"

“…. følte sig priviligeret”

”Jeg vil aldrig være 50!”

Ja, det var Emilie, der sagde sådan til mig for noget tid siden, hvor talen faldt på min forstående runde dag. Sådan kan jeg godt forstå man tænker, når man er 23. 50 er ufatteligt lagt væk (heldigvis) og noget, der kun rammer ens forældre.

Men jeg kan forsikre, at bliver man 30, 40, 45 … 49 år – så vil man gerne blive 50 også!

I øvrigt er jeg et omvandrende mirakel. Jeg blev nemlig ramt af en dødelig sygdom som spæd (kighoste). Et nyfødt barn kunne ikke overleve kighoste i 1965, så mine forældre fik mig hjem for at dø.

De hosteanfald jeg fik mange gange i døgnet, de første måneder af mit liv, var ved at tage livet af mig. Hosten var så voldsom, at navle og endetarm stod flere centimeter ud af min babykrop og jeg kastede al mad op, så de voksne måtte skynde sig at give mig noget nyt, som jeg kunne nå at suge lidt næring ud af, inden næste anfald. Når jeg fik mine kvælende hosteanfald, holdt de voksne mig op i benene og rystede mig, for at få slimen ud af mine lunger.

”Da troede jeg lig’godt du ville krepere”, sagde min mors tante Gerda senere til mig.

Jeg blev døbt hjemme i stuen. Min troende mormors 2. barnebarn skulle i himlen, når hun døde … lige om lidt.

Da jeg var 3 måneder gammel, var jeg stadigvæk nede på min fødselsvægt, som til mit held havde været 4500 gram. Stor og fed – noget at stå i mod med. Det var med til at redde mit liv. Siden har min krop været god til at samle ind til dårlige tider. Den ved af erfaring, at huld kan være et spørgsmål om liv og død, når det gælder.

3 måneder gammel havde jeg pludselig hostet af. Jeg blev rask.

Jeg overlevede!

60_lillehelle

Og i dag, har jeg altså overlevet livet i 50 år!

Tante Gerda? Mormor og morfar? I som bor i himmelen – Hvis I kigger med deroppe fra: Det gik sgu da meget godt, synes I ikke? Tak fordi I passede på mig, alle jer der var der dengang. Ellers havde jeg ikke kunne skrive det her i dag:

Hyggehelle – 50 år ….. følte sig privilegeret 🙂

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Helle K.
  22. januar 2015 at

  Tillykke med fødselsdagen – og med livet 🙂 du har ret i, at I vores alder sætter man pris på at blive et år ældre, hellere det end alternativet.

 • Skriv et svar

  Read more:
  Reputation Management i praksis, når det virker

  Så fik vi et herligt eksempel på Reputation Management i praksis, udøvet i det sociale medie "Helles Hyggeblog" med mig selv og Telia som aktører. Reputation Management, det er det...

  Close