0 In Vintercup

Første vintercupafd. efter coronaen

Dortes og min tur til den 1. afd. Vintercup, siden Coronaen, blev præget af den forfærdelige nyhed, vi hørte om vores cykelkammerat Lena (sammen med hvem vi som bekendt har cyklet i tusindevis af kilometer i Danmark og på Mallorca). Jeg fik historien om hendes ulykke fra hendes egen mund i aftes og den rystede mig så meget, at jeg drømte om det i nat. Lena blev kørt ned bagfra af en varebil på en solo-cykeltur på vej op af et bjerg i Portugal, ikke langt fra hendes sommerhus. Hun husker ingenting selv. Men det hun fik fortalt bagefter var, at han/hun/dem (?) der kørte hende ned, lagde hende – dybt kvæstet – ind i vejsiden, stillede pænt hendes cykel op af et træ – og kørte deres vej!!!!

Sådan blev hun fundet og bragt til et portugisisk hospital, uden at nogen anede hvem hun var. 4 dage senere blev hun fløjet hjem til Danmark, og lå i coma på Neurokirurgisk Afd. på Odense Sygehus i flere uger. 5 brækkede ribben, en brækket skulder, en brækket kæbe, en parese ved venstre øje (som hun er blevet blind på) og et kraniebrud.

“Helle – jeg cykler aldrig mere!“, sagde hun. Puha …. At høre det fra Lena, for hvem cykling har betydet så meget, i hele hendes lange liv. Så er det sgu alvor.

Dortes og min vintercupstart fra Bredstrup-Pjedsted Hallen gik kl. 10.14 og vi kørte ud på bane 4 i fint solskinsvejr. Det var min første cykeltur på min Cube MTB siden foråret – nu da Miss Diverge nærmest helt har overtaget min grus-kørsel.

Vi startede med at køre efter post nr. 4, som vi hurtigt fandt på en mudret skovvej. Vi syntes godt nok ikke helt, terrænet matchede kortet – der skulle være “et knæk” på stien – det var der ikke. Vi søgte lidt længere frem, men kørte alligevel tilbage og klippede posten.

Og således gik det til, at jeg startede min 16. vintercupsæson med en gafling!

Nå … videre til post 5, som vi fik ved Pjedstedgaard.

Næste mål: Post 3 – hvor vi lavede endnu en piiiiinlig klassiker-fejl. Vi kom bagvendt ind til posten, ad en snørklet skrænt, hvor vi måtte skræve over en Å og fik våde cykelsko. Og det i stedet for at tage, den reglementerede, anlagte skovsti. Pisss!

Men ikke nok med det!

Den post 3 vi klippede, var slet ikke vores! Endnu en gafling?! Det troede jeg slet ikke man kunne. Vi havde nu 3 poster i hus, hvoraf de 2 var forkerte.

Godt så …

Videre ud til post 12. Det begyndte at øsregne og vi blev møg våde og mudrede.

Ved post 12 klippede vi den rigtige post.

Hurtigt videre mod post 2. Den var noteret som “svært tilgængelig” (det giver 6 point). Svært tilgængelig, kan både være hvis posten er godt skjult, eller hvis den ligger langt ude på banen. Det sidste, gjorde sig gældende for den her.

Vi klippede den og fik den i hus.

Fra post 2 cyklede vi videre mod post 10, som vi ville nå på hjemvejen. Vi fandt den hurtigt. Nu var tiden ved at være gået og vi skulle finde hjem. Vi blæææææste af sted, nu med vinden i ryggen, og blev så grebet af stemningen, at vi var lige ved at køre ud af kortet.

Hov? U-turn. Hjem var den anden vej.

Vi kom i mål efter 89 minutter, dvs. 1 min. før tidsfristen og slap for strafpoint.

4 rigtige poster (de 2 forkerte tæller ikke). 3 rigtige svar ud af 4 = 24 point i hus til par nr. 337.

Det bragte os på en 13. plads blandt de 15 deltagene damehold, i den klasse, der i år bare hedder “Damer” – dem alle sammen, uanset alder. Dameklassen er ikke aldersopdelt i år.

Dorte og jeg plejer at sige, at vi starter forfra til hver sæson. Vintercup er jo ikke just noget, men har mulighed for at øve sig særlig meget på. Man har 6 gange hen over en vinter, til at blive dygtig. Og jeg må sige – vores første cup her efter sidste års corona-pause, passer meget godt med den filosofi. Det bliver aldrig kedelig rutine, at køre vintercup!

Vi havde en dejlig cykeltur og nød at være af sted. Og det er – som altid – det der tæller allermest, når Dorte og jeg tager ud på tur.

Fordi vi var møgvåde og mudrede, sprang vi suppe og socialt samvær over, og kørte direkte hjem til cykelvask og bad. Jeg var så tidligt hjemme, at jeg kunne spise frokost med Kaj. Herligt. Der er masser af søndag tilbage.

You Might Also Like

No Comments

Læg en kommentar