3 Udgivet i Cyber-livet

Forbhold for trøkfjl på HældesHykkeblåk

En af mine læsere har gjort mig opmærksom på, at der en del grimme trykfejl, her på HellesHyggeblog. Det er ikke rart, især ikke for den her læser, for hendes hjerne læser først bogstaver, så ord og dernæst indhold. Når hun ser en trykfejl i ordet, så er det DEN hun oplever og tekstens indhold træder i baggrunden.

Jeg ved godt, den er gal.

En gang imellem falder jeg selv over fejlene, selv om jeg er dårlig til at læse korrektur på mine egne tekster, for min hjerne opfatter indhold før ord og bogstaver, så jeg ser ikke mine egne fejl. Og så skriver jeg ti-fingersystem – og det går rasende stærkt.

Meen fortivvl ikke – ny forsking fra Amrika visre nemlg, at placierngen af bogstvaerene ingn betynning har for læsrenes forsttåese af tektsens inhold, når blåt det er de rigttie bogstavre der er anvænt og de føste bogstver i orddet er placreet korekt. Det skullle efttær sigene have nogtet med hjærnens måd at opfattte ordende på – gad vid om dær er nogte om snakeken?

Jeg låver i vært fald, at jeg någ skla gør maj merre umae i frmtiden her på HældesHykkeblåk.

Andre blogindlæg

3 Kommentarer

 • Svar
  carina
  20. februar 2009 at

  Jeg har i hvert fald ingen problemer med at læse med her… 😉

  Jeg laver også selv en del slåfejl også, jeg hader at læse tekst med slåfejl, men man må jo bære over med det på sådanne personlige blogs, vi er jo ikke proffesionelle 😉

 • Svar
  Klidmoster
  20. februar 2009 at

  LOL 😀

 • Svar
  Touborg
  20. februar 2009 at

  Haha, jeg kan hermed bekræfte at der ift. den amerikanske forskning er noget om snakken. 😀

 • Læg en kommentar