7 In Hverdagen

Forestående forundersøgelse på Neurokirurgisk

Det her minder mig om, at jeg stadig har en indkaldelse til forundersøgelse til operation for min diskusprolaps hængende på min opslagstavle.

I sommers, mens jeg havde allermest dårlig ryg, indstillede min læge mig til operation – bare sådan for en sikkerhedsskyld, som han sagde. Med de ventelister vi har i vores velfærdssamfund, må man hellere stille sig i kø med det samme.

Jeg fik en tid til forundersøgelse “om 8 måneder“!!

Det er selvfølgelig svært at tage alvorligt når man er pisse ryg-syg, sygemeldt og på morfin – så det lod jeg bare være med.

Men nu er de 8 måneder snart gået.

Jeg har symptomer i lænd og højre ben hver dag og har implementeret alverdens hensyn til min ryg, lige fra jeg vågner til jeg går i seng igen. Jeg regner med jeg må tage den slags forbehold resten af mit liv – lidt lige som vi allesammen burde gøre før vi får skaden: Sid ergonomisk korrekt, stå, motioner, rygtræn osv. osv.

Jeg ved simpelhen ikke om jeg skal melde afbud, eller jeg skal møde op og lade dem undersøge min ryg. Det kunne da være meget sjovt med en opfølgende status – men hvad kan de se, som jeg ikke selv kan mærke?

Lægen siger sygehuset “ville elske mig” hvis jeg meldte afbud …

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Carina
  18. december 2007 at

  Det kan da godt være at de ville elske dig, men du har stadig symptomer og det kunne da være rart at høre eksperternes syn på sagen før du dropper det helt.
  Det kan sagtens være at de siger du har det for godt til at de vil operere men på den anden side så ved de jo mere om det end dig. Det er jo bare en forundersøgelse.

 • Reply
  helle
  18. december 2007 at

  Du har ret. Jeg må hellere fastholde aftalen.

 • Reply
  Perle
  18. december 2007 at

  Afsted med dig. God beslutning du har taget.

 • Reply
  Michael
  19. december 2007 at

  Hej Helle.
  Jeg blev for 15 år siden opereret for en prolabs, efter lieg så lang ventetid. Jeg føler med dig, for det er bestemt ikke smerter man bare kan ignorere. For år tilbage blev jeg atter indstillet til operation for yderligeere to prolabser. Da jeg mødte op til forundersøgelsen havde jeg fået det så fint at der ikke blev tale om operation, gudskelov. For i min optik er det absolt sidste skridt en operation.
  Mød da op til undersøgelsen og hør hvad de har at sige, men tænk godt og grundigt over det, ifald en operation kommer på tale. Og ja, du skal tage de nævnte forbehold resten af dit liv, men det bliver hurtigt en del af dig og til at leve med 🙂

 • Reply
  Fr. Møller
  20. december 2007 at

  Helle, jeg synes ærlig talt også, du skal tage imod den undersøgelse. Forhåbentlig bliver det ikke nødvendigt at operere – synes jo nok, du har været tilstrækkeligt igennem allerede. (Og så meget for den højtbesungne to-månders behandlingsgaranti – der er sgutte garanti for behandling – blot for, at man kan komme til at tale med noge om evt. behandling).
  Skulle det – 7-9-13 – gå galt igen, vil ingen kunne sige, du ikke har gjort” dit”… Inklusive at tage imod de “tilbud”, du fik!

 • Reply
  helle
  23. december 2007 at

  Det tror jeg også jeg gør – tager imdod undersøgelsen.

 • Reply
  helle
  23. december 2007 at

  3 prolapser – Michael. Det kan jeg sgu næsten ikke kapere – at nogen kan få 3 …

 • Leave a Reply

  Read more:
  Uge 35 er en saga blot

  Vupti - så gik uge 35. Den sidste uge i sommeren 2018. Og hvad oplevede jeg så i den uge? Jeg var nær blevet slået ihjel under et karlekammerskab. Jeg...

  Close