2 In Familie

Fra åndedrag til åndedrag

Jeg hastede direkte fra arbejde og til svigermors sygeleje, hvor familien var kaldt sammen i formiddags. Vi svigerbørn stødte til efter fyraften.

Jeg fik det mærkeligste “flash-back”, da jeg cyklede op ad Fennikelvej, som i dag er spærret for biltrafik og kun kan passeres til fods eller til cykels. Jeg så min svigerfars karrygule Volvo. Den Kaj lånte, når han skulle besøge mig, dengang for 27 år siden.

Mærkeligt!

Og jeg fik et chok, da jeg så hvor dårlig min svigermor var!

Det virkede som om hendes liv varede fra det ene åndedrag … til det næste … og mit hjerte stod stille, når vi ind imellem kunne nå at tælle til 40, inden hun trak vejret igen.

Kl. 19 kom Emilie hjem fra Berlin. Gudskelov. Da slappede jeg af. Nu var vi der allesammen og der var ikke sket noget med farmor, mens Emilie var på studietur.

Og så har jeg stiftet bekendtskab med “Marianne” i aften. Hjemmesygeplejersken, som kom hver 2. time. Sikke dog en frelsende engel, som hun trådte ind der, med sin ro og sin erfaring og sin ekspertise!

I skrivende stund er kl. 22.35. Min svigermor lever endnu. Vi har allesammen taget en form for afsked.

Jeg ved ikke om jeg ser hende i live igen.

Nattevagterne er på plads – svigerfar er afløst.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Lene
  25. september 2009 at

  Hvor er det godt at I er sammen om en god afsked med din svigermor.

 • Reply
  Merete
  25. september 2009 at

  Puha, det er en hård tid i er midt i. Men man skal i den situation sætte pris på at man er sammen og får mulighed for at få taget afsked. Tænker på jer….

 • Leave a Reply

  Read more:
  Sveder over Lady Merida

  Stakkels Kaj. Han sveder over Lady Merida. Hun "klikker" i kranken og han kan ikke få det til at gå væk. Det kan da umuligt være fordi hun er slidt?...

  Close