0 In Film & Fjernsyn

Fra store konflikter til små

Under formiddagens cykeltur hørte jeg, at den optagelse TV2 var forbi for at lave med Baghjulet forleden dag blev sendt i går aftes kl. 19.00 – mens Baghjulets medlemmer var i fuld gang med at hjælpe til Post Danmark Rundt enkeltstarten.

Nå? Hvor mange mon fik set det?

Så er det godt jeg har min Zaptor box. Jeg kan bare spole tilbage og se nyhederne fra i aftes.

TV2 nyhederne den 9/8 2014 startede med et GRUOPVÆKKENDE indslag om 50.000 desperate flygtninge i det Nordlige Irak, som var ved at dø af sult og tørst i ekstrem varme i Sinjar Bjergene. Vi så billeder af grædende børn og voksne, som var strandet på bjerget og for hvem tiden var knap, hvis de skulle overleve. Hjælp mig! Mit barn dør i armene på mig”, græd en far.

Hvordan kan man overhovedet bringe et ligegyldigt ”nyhedsindslag” om danske cyklister og bilister, der ikke kan finde ud af at dele vejene ovenpå DET indslag.

Men så begyndte nedtrapningen ….

Ebola – det næste indslag fortalte om 1000 døde og 1800 smittede, men – pyyyyyhhh, det er heldigvis langt væk – helt nede i Afrika – og tænk, kuren Secma er på vej og den kan måske kurere Ebola. DET var da en positiv nyhed, trods alt.

Og mere nedtrapning …

Lidt lokalstof: Odense centrum er omdannet til én stort visitationszone pga. en fest, hvor Banditos er inviteret. Fyns politi sætter talstærkt ind.

Næste nyhed: En ildebrand i nogle bigballer i Års! (Jow – den er god nok).

Læg mærke til, hvordan problemerne og katastroferne bliver mindre og mindre, efterhånden som nyhederne skrider frem.

Og sporten, kort: VM Kano og Kajak. Henriette og Emma fik en dansk guldmedalje i to’er kajak.

Så lidt om kampe i Gaza, 5 palæstinensere dræbt – noget nyt i det? – Det er i hvert fald en nyhed, der rangere under en ildebrand i Års, men vi har vel efterhånden også hørt om det hele sommeren.

Derpå fulgte nyhedsindslaget om 17-årige Frida, som netop var blevet verdensmester i handicap-kuglestød, kun 2 år efter hun blev lammet ved en faldulykke. Sikke en solstrålehistorie!

(Vi er ved at arbejde os god ned af konflikttrappen, jeg tror på vi  nærmer os historien om cyklisterne og bilisterne …)

Men først: Vi skal have gjort plads til 1500 nye flygtningen i Danmark. Men ingen vil have dem. I Bolderslev i sønderjylland er man utrygge ved ”såån nawn musliimer”. Men i Brovst byder man de syriske asylansøgere velkommen. Der fulgte nogle interviews med nogle lokale, som sagde at flygtninge nok også var mennesker, lige som dem. DET var da en sympatisk udtalelse! Og for resten giver asylcentret lokale jobs.

Og så EEEEENDELIG …

NU er vi helt nede på jorden igen (flygningene på Sinjar bjerget er glemt) og indslaget med cyklister og bilister kunne bringes.

I kan se det er.

baghjulet_tv2

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Read more:
Alt det vi sparer

Ja, butikkerne og arrangementerne og de erhvervsdrivende vrider sig og er truet af konkurs, fordi vi allesammen IKKE kommer og bruger penge lige nu. Men tænk sig også hvor mange...

Close