0 In Motionscykling

Frivillig Fru Kaptajn mod Paddesø

Da jeg mødte til træning i morges kl. 9.30 var turlederen i gruppe D ikke mødt op. Faktisk mødte kun 3 af de 5 turledere op i dag.

Jeg mindes aldrig nogensinde en sæson, hvor turlederne bliver væk i så stort omfang, som de gør i år. Det er nærmest normalt, at mindst halvdelen af de turledere, der bliver råbt op, ikke er kommet. Forleden aften, var kun 1 af de 5 turledere, der stod på planen, mødt op.

Sådan plejer det ikke at være i Baghjulet!

Det plejer at være sådan, at ALLE turledere møder op (eller i det mindste den afløser, de havde byttet med, hvis de blev forhindret) og hvis der undtagelsesvis manglede en turleder, havde han oftest glemt datoen og det hørte til sjældenhederne. I dårligt vejr, stod der nogen gange  5 turledere i regnjakker og ikke mange medlemmer at cykle med – for turlederansvaret blev taget alvorligt. Blev man forhindret, fandt man en afløser.

Vores turlederordning er noget nær det helligste og selve kernen i vores klub. Vi VIL have det sådan, at der er en turleder i gruppen, at de møder op og tager opgaven alvorligt.

Derfor forstår jeg ikke, hvad der sker i år.

Normalt foregår det på den måde, at os der har sagt ja til at være turledere, får sendt et skema tidligt på foråret, hvor vi skal krydse af, hvilke dage vi IKKE kan være turledere.  Nogle uger senere får vi så en plan, hvor vi er plottet ind på de datoer vi har angivet som ledige – oftest 2 ture pr. turleder i en forårssæson.

I år fik vi ingen forhåndskema, men blot et turlederskema hvor vi havde fået angivet vores ture. Jeg fik 3 datoer – jeg var på ferie de to af dem, så jeg kontaktede udvalget og spurgte, hvorfor jeg ikke havde fået forhåndsskemaet, for så havde jeg selvfølgelig krydset af, at jeg var på ferie disse dage og ikke kunne være turleder. Jeg fik at vide, at det nye udvalg var blevet rådet til at droppe forhåndskemaet, da folk alligevel ikke svarede.

Nå? Jeg svarede altid – og nu stod jeg med 3 ture, hvor jeg ikke kunne komme de to af dem.

Nu spekulerer jeg på, om alle de turledere der ikke kommer OGSÅ har fået ture plottet ind i kalenderen, uden at være blevet spurgt om de var ledige til at tage tjansen disse dage?

Hvor-om-alting-er: Vores turleder mødte ikke op, så jeg meldte mig som frivillig og tog klubkammeraterne i gruppe D med på en tur ud mod Paddesøe via af alle de små veje, jeg kunne finde.

Vi kørte 70 kilometer og vi havde en pokkers modvind på hjemturen (og en lige så god rygvind på vej ud).

dtur_Paddesøe

Jeg elsker de små hyggelige landeveje – der går sport i af finde dem og i at undgå hovedfærdselsårerne – Hovedlandevejen, Bogensevej, Ruggårdsvej og Assensvej (jeg er best til at lave ture på Fynssiden).

Ømheden efter MTB turen i går er udtalt – men der er læ på min terrasse og jeg har fortjent en middagslur i solen.

Aaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

You Might Also Like

No Comments

Læg en kommentar