0 In Udvalgte cykeloplevelser

Fru Kaptajnen mod Nellerudgyden

Den første af sensommersæsonens 2 turledertjanser blev kørt i dag (efter at jeg i går aftes, kom i tanke om, at jeg havde booket mig ind på den 15. august). Jeg er nemlig (officiel) turleder 4 gange hen over en sommer – 2 gange i forsommeren og 2 gange i sensommeren.

Jeg besluttede mig for at cykle en tur mod nordvestfyn, med Nellerudgyden som det yderste punkt.

Der var god tilslutning til gruppen i dag. Ingen nye – lutter erfarne og velkørende klubkammerater, som jeg har cyklet sammen med i årevis.

Nellerudgyden er en lille smal, smal landevej – smal som en cykelsti. Den bugter sig i bakkedal og har masser af sving. Der er vitterlig nærmest ingen trafik (hvilket selvfølgelig ikke må blive en ‘sovepude’, for der kan jo kommer biler – f.eks. nogle lokale. Vi mødte ikke nogen i dag).

Jeg er kæmpe tilhænger af, at cykle ud på de her små landeveje, hvor vi er til mindst mulig gene for biler og hvor sikkerheden dermed er større. Jeg tænker sikkerhed, når jeg er turleder. Og jeg vælger strækninger, jeg selv bedst kan li’ at cykle på.

Nellerudgyden strækker sig fra området ved Sletterød og ud til Hindevad. Vi fik en forrygende rygvind på trækningen og det gjorde turen til ren fornøjelse – det var næsten som at køre i karrussel – tjuheeeeej hvor det gik. Den ender på Ruggårdslandevej, hvilket jeg betragter som dens eneste ulempe som cykelvej. Man undgår ikke at skulle køre en lille smule på den trafikerede Ruggårdslandevej.

Vi overstod Ruggårdslandevej i enkeltkolonne (af sikkerhedsmæssige grunde) og drejede hurtigt fra mod Gamby og Hårslev ad andre små cykelveje.

Men først havde vi holdt en god banan og (for mændenes vedkommende) tissepause.

Så var vi også klar til modvind på hjemvejen. Med den gode gruppe vi var af sted, var vi nogen der lå godt i læ 🙂

Pyt med vinden. For i dag skinnede solen. Det er skønt med ophold i det ustadige vejr, som der ellers har været en del af denne uge.

Efter en 20 kilometers-penge mere mod vest, var vi igen på hjemlige landeveje. Mine gruppemedlemmer cyklede fra mig på bakken i Kærby og som straf, styrede jeg dem heeeelt ud over Stribspidsen, selvom det altid lige der er fristende at gå mod venstre, direkte til Middelfart.

Først op gennem Båring by. Jeg valgte 2. vej mod højre, da vi skulle fra Båring og ned mod Båring strand. Den foretrækker jeg frem for første – igen af sikkerhedsmæssige grunde. Så undgår vi nemlig det skarpe sving ved Skovlund Camping, hvor der altid ligger grus og er dårlige oversigtsforhold. I dag var vejen oven i købet rute for motionscykelløbet Fyn Rundt. De kan have svinget for sig selv.

Så mod Vejby Fed (ooooop af bakken), mod Billeshave, mod Strib.

Turen sluttede på +/- 82 km. Vi takkede hinanden for turen ved Strib Brugs. Det var dejligt at komme ud at cykle med gruppen igen – det var min første tur med Baghjulet efter sommerferien.

Så er der 3.674 km. på tælleren og 4 uger til afgang mod Provance.

Nu er der basis for en middagslur på en solstol. Fjernsynet kører. Der er dramatik på TV2 News. Taleban er ved at indtage Kabul og vi følger med live. Senere skal vi se cykelløb. Efter at vi har ædt OL, Post Danmark Rund og Tour of Norway de seneste uger, er der nemlig cykelløb i fjernsynet igen … Vuelta à Espania er begyndt.

You Might Also Like

No Comments

Læg en kommentar