1 In Mad

Fuld af E-numre

Temmelig sent i aftes gjorde Emilie og jeg noget dumt. Meget dumt.

Vi kørte på Statoil og købte bland-selv-slik. Meget bland-selv-slik.

Da jeg var barn i begyndelsen af 1970’erne fik man en ufattelig stor slikpose for 10 kr. Jeg kan ikke selv huske, jeg nogensinde fik så stor en pose slik (min mor var mere til grønkålssupper), men jeg kendte nogen der gjorde.

I aftes købte Emilie og jeg bland-selv-slik for 66 kr!

Chokerede kiggede vi på hinanden, da vi kom ud i bilen med hver vores pose: ”Vi har købt over ½ kg. slik!”.

Kvalmen bredte sig allerede.

Ca. 1 time senere måtte vi da også koldsvedende erkende, at vores organismer sagde fra overfor alle de her E-numre og vi vaklede i seng med hver sin mavepine (Jeg har min endnu).

Vi har stadigvæk slik til 3 børnefødselsdage.

Det var ellers en morgen som denne – vejret er til korte cykelbukser og Grejsdalsløbet står for døren – at man ville have elsket sig selv for, at have smidt de der obligatoriske 5 kg man har kæmpet med siden nytår. Resultatet har været skuffende, selv om jeg lever på en kost, der i perioder får mig til at frygte, at udvikle aspargesben, blomkålsører og jordbærtud 🙁

Læste for resten et skræmmende læserbrev i en avis i går, hvor en vred medborger foreslog, at alle mennesker med et BMI over 25 (Mit er 27!) burde betale deres lægeregninger selv. Det, fordi de sådan sjusker med deres egen sundhed – spiser for meget (bland-selv-slik måske? og cykler alt for lidt), med andre ord: driver rov på dine og mine sundhedsskattekroner.

Uha-da-da-da …..

Det er vist godt jeg skal til Grejsdalen og brænde nogle kalorier af i dag  :-/

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Lizelotte
  11. maj 2008 at

  Helle, det læserbrev læste jeg også. Og fik skrækkelig ondt af det stakkels, indebrændte menneske, som har skrevet det. Hun må have et fattigt liv, når hun kan hidse sig op på den måde…
  Det kan godt være du har et BMI på 27, men jeg er sikker på, at det ikke bliver dig der kommer til at ligge samfundet til last pga. ekstra kilo – du har jo en temmelig sund livsstil, og dine kilo er vist mest i vejen, når du skal cykle opad 🙂
  Og stakkels Bruno.. han kommer ALDRIG ned på 25 i BMI, så skulle han ikke bare sulte sig, men ha’ amputeret et ben eller noget… uanset hvor slank han bliver, er hans BMI “kritisk” fordi han er så massivt bygget…
  Håber din mavepine går over inden du skal ud at cykle!!

 • Læg en kommentar