0 In Svømning

Fysisk aktivitet – ååhhhhh, hvor det hjælper

Dagens svømmetræning gik meget bedre end i går. Sikkert ikke kun fordi jeg tog en Ibumetin inden jeg hoppede i bassinet – men også fordi jeg tog udgangspunkt i det niveau jeg var på.

Ved hjælp af den røde korkplade (som jeg hvilede armene på ind i mellem) fik jeg bevæget mig – liggende vandret på maven eller på ryggen – 1000 meter, frem og tilbage i bassinet!

Åhhhhhhh – hvor gør det godt, at blive træt på den rigtige måde. Fysisk aktivitet, det er simpelthen godt mod alt!

Jeg er lige blevet færdig med at læse bogen “Gidsel for fred” om Ulriks Schultz’ 223 dage i fangenskab i Colombia. Ulrik er maskinmester og var udstationeret for F.L. Schmidt, da han og nogle kollegaer blev kidnappet af guerillan i Colombia på vej til arbejde på en cementfabrik i junglen.

Ulrik (som er på alder med mig selv) kom her fra Middelfart og Kaj legede med ham og hans bror, da han var barn. Derfor fulgte vi med interesse kidnapningen dengang i 1996.

Ulrik Schultz beskriver i sin bog, hvordan han og kollegerne bygger træningsrum i junglen. Ved hjælp af de forhåndenværende materialer, bygger de motionsredskaber. De hopper, “sjipper”, laver mavebøjninger, armbøjning …. de har “svømmestadion” i de lejre, som ligger i nærheden af en flod. Og de svømmer mod strømmen, for at få mere ud af træningen. I den fugtigvarme jungle, smækfuld af insekter og slanger, knokler de løs.

Imens ser deres fangevogtere – nogle fattige teenagere, der er flygtet til guerillaen for at få et bedre liv – dovent og hovedrystende til.

Sådan overlever Ulrik Schultz og hans kollegaer psykisk og fysisk, i de 7 måneder der går, inden de kommer fri. Ved at holde sig i form.

Bogen er i øvrigt svær at forstå. Det politiske og internationale spil, der foregår bag kulisserne, for at få gidslerne fri er svært at hitte rede i. Ind imellem tabte jeg tråden – og hvor meget ære F.L. Schmidt overhovedet havde for frigivelsen, kan jeg ikke rigtig se.

Det er blevet fredag aften. Jeg er alene hjemme, for Kaj har så travlt med VM at han ikke engang kommer hjem i weekenden. Jeg kaster mig ned i sofaen med en kande te og rå-nyyyyyyder at mærke endorfinerne blæse rundt i kroppen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Read more:
Og husk sikkerheden …

Close