1 In Film & Fjernsyn

“Gå indendøre og lyt til Danmarks Radio”

Jeg vågnede tidligt til morgen, ved lyden af advarselsirener i det fjerne. Gå indendøre, luk for vinduerne og lyt til Danmarks Radio, har jeg lært de betyder.

Sidste gang jeg vågnede til lyden af advarselssirener var på Nikolines 6 års fødselsdag. Dengang var det et udslip fra Kemira i Fredericia – men den virksomhed er forlængst lukket, så jeg undrede mig.

Det viste sig, at sirenerne skyldes et giftudslip fra Arla i Tavlov (hvor min svigerinde arbejder). Virksomheden ligger lige derovre på den anden side af bæltet.

Af en eller anden grund kom jeg til at tænke på den 26. april 1986. Det var en ualmindelig dejlig forårsdag, så Kaj var cyklet til Søhus, for at spille Kegler. Han kom trampende hjem på den gamle Motobecane, fuld af energi og i godt humør. Han trak vejret dybt ned i lungerne, åndede ud og gav den gazzz ind gennem Odense by og hjemad.

“Sikke dog et vidunderligt vejr“, sagde han, da han trådte ind i entreen i lejligheden i Thuresensgade (hvor jeg sad i sofaen med mit strikketøj).

Sure!”, svarede jeg tvært. “Der er lige sprunget et atomkraftværk i luften ovre i Sovjetunionen!!”

Hvem ved – måske er det derfor, Kaj er blevet lidt underlig 😉

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Kirsten
    17. december 2010 at

    Der er vist noget om at vi skal have en vis mængde skidt i løbet af året for ligesom at overleve og styrke immunsystemet. Ligesom når man siger at det ikke er så slemt hvis småbørn inhalerer lidt sand her og der mens de leger i sandkassen. Så tag du bare et par dybe åndedrag….;-)

  • Læg en kommentar