12 In Lyd og musik

Gasolin Forever!

I 1975 – da jeg var 10 år – sagde jeg: "Når jeg bliver stor vil jeg giftes med Kim … og Franz … og Villy … og Søren…"

Nu er jeg blevet stor …

Og de er blevet gamle …

Men jeg vil stadig GIFTES MED FRANZ!!

Om en halv time går det løs på DR1: "Historien om Danmarks Største Rockband nogensinde"!!

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  regitze
  4. april 2007 at

  wyhyyy. min exmand nr 1s exkone nr 1 tæller Franz blandt sine exer. han var altså ikke særligt hverken det ene eller det andet. hvilket var en stor skuffelse, for jeg skulle også giftes med ham, når jeg blev stor.
  🙂

 • Reply
  Farmer
  4. april 2007 at

  Ja, jeg må nøjes med at prale af, at jeg tilbage omkring start-70erne sammen med de øvrige i den kommunale ungdomsklub hyrede Gasolin’ for, så vidt jeg husker, 800,- kr for en aften. Det var vist førend Søren Berlev kom med på trommer.
  De fik i al fald forskud, så de kunne gå ned på grillen og få et par pølser, for de var hundesultne.
  Stor succes, og vi hyrede dem få uger senere til at komme året efter for, mener jeg, 2000,- kr; men da vi nåede dertil var de blevet noget mere berømte, og der måtte hyres en dørmand, da folk kom fra nær og fjern for at være med, og det var et lukket klubarrangement.

 • Reply
  helle
  4. april 2007 at

  Regitze!!! Nu ødelægger du ikke mine barnedrømme !!!

 • Reply
  helle
  4. april 2007 at

  Farmer – Kommunal ungdomsklub? Det må jeg nok sige 😀 – på Fyn?

 • Reply
  Farmer
  4. april 2007 at

  Jow, jow. Den er god nok.
  Vi var faktisk temmelig aktive med at få gode bands.

 • Reply
  Bruno
  5. april 2007 at

  Gasolin fan.
  Jo Helle, jeg må blande mig i koret af Gasolin fans. i mine yngre dage var der Gasolin på toppen, og alle de andre langt nedenunder i herakiet. De var bare lysår foran resten af den Danske musikscene. Det syntes jeg ihvertfald der midt i halvfjerdserne, hvor der blev headbanget hver weekend til de gyldne Gastoner. Live nåede jeg desværre kun at opleve dem en enkelt gang til megakoncert i Herning, vistnok i 1978.
  Men det vigtigste syntes jeg er, at når jeg hører et Gasolinnummer idag bliver jeg straks i godt humør, og synger med det bedste jeg har lært. Jeg bliver aldrig træt af de gamle Gasolin sange.
  Derimod har jeg ikke meget tilovers for hvad Kim Larsen har lavet efter gasolin tiden. Bevares, det er da udmærket syng-med pop, men jeg synes ikke der er noget nerve i det, men der er jo mange der godt kan li´det, så det er da osse ok så. Det er bare ikek noget for mig.
  Nej lad mig høre om langebro, Rabalderstræde, Smukke Charlie og alle de andre gamle Gasnumre.
  Påskehilsen fra Bruno

 • Reply
  helle
  5. april 2007 at

  Min bror og jeg fik faktisk en invitation til en Gasolin koncert i 1976. Vi var 10 og 11 år og den glade giver var vores 17 år gamle moster.
  Desværret havde vores moster glemt at spørge sin søster, om hun måtte tage ungerne med til Gasolin koncert.
  Hun fik nej! Vores forældre synes vi var for små.
  Hold op, hvor vi hylede og skabte os – og vores unge moster surmulede – men ingen “kære mor” hjalp.
  Vores anden moster (på 21) supplerede så med skrækhistorier om, hvordan hun engang var blevet brændt af en cigaret til sådan en koncert. Og der var fulde folk og alt muligt skrækkeligt.
  Så blev lillebror og jeg nu alligevel lidt nervøse – og affandt os med at nøjes med Gasolin på kassettebåndoptageren. 🙂

 • Reply
  Lizelotte
  6. april 2007 at

  Haha … Franz er da osse den der har holdt sig bedst, så det var da et godt valg, Helle… 🙂

 • Reply
  helle
  7. april 2007 at

  Ja, han har da stadig et charmerende smil 🙂

 • Reply
  Bruno
  7. april 2007 at

  Det var synd at du ikke kom til koncert dengang. Jeg har jo lige nogle få år mere på bagen end dig, og lige i dette tilfælde var det da heldigt.
  Jeg kan huske at det var en fredag aften i den store runde hal i Herning Messecenter, og tribunerne fra 6dages cykelløb var stadig opstillet. Det kunne lave en forfærdelig larm nå der blev trampet igennem på de tribuner. Jeg kan også huske at jeg skulle have en køretime om formiddagen næste morgen, så om det var mig eller kørelæreren(som ikke holdt sig tilbage med den slags)der stank mest af fest og sprut ved jeg ikke, men det var vist ikke gået til køreprøven.
  Ak ja, som der pludselig kan dukke gamle minder frem.

 • Reply
  helle
  8. april 2007 at

  🙂
  Faktisk kompencerede min moster for den mislykkede koncert, her for få år siden. Hun inviterede min lillebror og jeg i teateret for at se et stykke, der hend noget i retning af “Historien om Gasolin” – og det var i hvert fald godt.

 • Reply
  Bruno
  8. april 2007 at

  Så skal du da se DR1 iaften kl. 22.40.
  Gasolin Teaterkoncert (TTV)
  Koncert på Østre Gasværk Teater. Gasolin spillede solid rock med danske tekster, iørefaldende melodier og en fandenivoldsk fremtoning, hvor sangene oftest foregik et kulørt sted befolket af en masse skæve typer. I denne teaterkoncert har sangene fået en anden ramme i et mere ensomt og eftertænksomt univers, hvor sjælen krænges ud af teksterne, mens teatret med hele sit store rum og alle effekterne stiller sig i sangens tjeneste.
  Medvirkende: Lotte Andersen, Camille Jones, Jimmy Jørgensen, Mark Linn, Troels Lyby og Louise Mieritz. Musikere: Peter Hellemann (kapelmester), Thorbjørn Appehl, Thomas Duus, Boi Holm og Christian Hougaard.

 • Skriv et svar

  Read more:
  Sagde mere end ord

  Iøvrigt, så har jeg en kvindelig bekendt, som inviterede mig med på et væddemål her til nytår. Hun ville tabe 10 kg. på 16 uger - om jeg ville være...

  Close