0 In Mad

Glutenfri Abrikoskage

En af weekendens projekter: Bagning af det, der skulle blive til Glutenfri Abrikoskage à la Helle. Grundopskriften indeholdt: 250g blødt smør, 225 g. rørsukker, 3 æggeblommer, 100 g. reven marcipan, 1,5 tsk. bagepulver, 2,5 dl sødmælk … og 400 g. hvedemel.

Hvedemel går ikke, når der er glutenallergi blandt fødselsdagsgæsterne (min mors gæster – det var hende, der skulle have kagen).

Så jeg erstattede de 400 gram hvedemel med 200 g. Glutenfri Fin Mix, 50 g. mandelmel, 50 g. fin kokosmel og 200 g. groft kokosmel.

Herefter tilføjede jeg en hel dåse abrikoser, som jeg blendede. Jeg tilføjede abrikosmosen sammen med sukkerlagen til min dej og droppede de 2,5 dl sødmælk (for nu havde jeg væde nok). Dåseabrikoserne har jeg erfaring med fra en kageopskrift, jeg desværre har smidt væk. De giver en dejlig, saftig abrikoskagemasse (sammen med kokos).

Det hele røg i Kajs røremaskine, som jeg er ved at være udlært i. Kaj kører ikke så meget med den mere, nu hvor han ikke er Corona-hjemsendt mere.

Min kagemasse bagte i 18 minutter ved 200 grader.

Jeg tog den ud og smurte den med den lille gode abrikosmarmelade.

Så toppede jeg den med en marengsmasse (det er den jeg har i røremaskinen herover) – ingredienser: 3 æggehvider, 200 g. flormelis, 100 g. groft kokosmel – og gooooood tid i røremaskinen, indtil marengsen var sej og nem at påføre kagen.

Så i ovnen igen. Denne gang ved 150 grader i 30 minutter.

Og kagen blev god (forudsætter selvfølgelig man kan li’ abrikos). Marengsen var sød og sprød og kagen havde en saftig, lidt tung konfektagtig konsistens.

You Might Also Like

No Comments

Læg en kommentar