0 Udgivet i Uddannelse

Graduation Day

I dag sker det! Emilie skal op til sin afsluttende eksamen og kan om få timer kalde sig Pædagog.

Det vildt!

Os, der har fulgt Emilie siden børnehaveklassen, ved hvordan hun har kæmpet for at nå dertil og hvordan hun til tider- især da hun i nogle år var under daglig indflydelse af en folkeskolelærer, der tilsyneladende var vred på livet – troede, hun ikke engang kunne få en studentereksamen og var henvist til et liv ved … ”et samlebånd?”.

Ha! Det sådan et udtryk, jeg husker fra min egen ungdom. Jeg selv og mine skolekammerater hørte dem: ”Hvis ikke du følger med i skolen og laver dine lektioner, så ENDER DU VED ET SAMLEBÅND”.

Underforstået: Det eneste du kan opnå her i livet, er et kedeligt, lavtlønnet og monotont fabriksarbejde.

I dag er ”et liv ved et samlebånd” ikke nogen option overhovedet – heller ikke for dem, der ikke gider høre efter i skolen. (DEN trussel kan voksne ikke bruge mere. Hvad siger man så i dag? “Du ender på bistand..?”)

Der ER ikke noget fabriksarbejde at ”ende ved” her i landet. Alle samlebånds-job er for længst flyttet til Kina og Inden og Bangladesh – hvor befolkningerne i et moderne globalt slaveri – syr det modetøj vi betaler dyrt for, siddende ved et ”samlebånd”, til 10 kr. om året i løn …

De af mine skolekammerater der ”endte ved et samlebånd” er for længst blevet arbejdsløse, omskolede, uddannede eller noget andet.

Om få timer, er Emilie klar til at krybe i ”voksen flyverdragten” og starte karrieren på rød stue.

emiliemedfiliborn

Pyha..? Sagde jeg godt nok lige det? 😀

Den her 3½ årige seminarieuddannelse, som er så unik for Danmark og ikke findes andre steder i verden, er heldigvis så meget mere end det.

I dag er en festdag og i morgen skal Emilie sikkert hvile ud og slappe af og lande.

Jeg smutter – turen går til Peter Sabroe’s og tasken er pakket med flag og champagne.

Andre blogindlæg

Ingen har sagt noget

Læg en kommentar