0 In Mad/ På skrump

Guuud! Januarkrammeren!

Guuud! Januarkuren … øh, jeg mener Januarkrammeren …… jeg har helt glemt at tage mig af den! Januarkurens dag 15 er allerede gået – jeg må i gang før Januar smuldrer ud af mine hænder.

Jeg starter søndagen med at trække badevægten frem af sit skjul. Op på den. Jep. tak for info!

I dag nøjes jeg med én af Kajs mega lækre hjemmebagte morgenboller, bagt på stenplade. De er saftige og velduftende og fulde af økologisk mel, som Kaj køber hos Brenderup Hus.

Vil du have opskriften? Aftenen før der skal bages boller, ryger de her ingredienser i Kajs røremaskine:

  • 500 g koldt vand
  • 5 g gær
  • 1 spsk. honning (Honningen er en julegave til Kaj fra sin tyske leverandør (vi får den hvert år til jul), så DEN kan du ikke få adgang til. Brug hvad du har).
  • I alt 100 g blandede havregryn, solsikkekerner, hør- og Chiafrø (Kaj blander på slump).
  • 150 g groft Grahamsmel (Aurion – den økologiske ude fra Brenderup Hus)
  • 350 g sigte-/speltmel (samme leverandør)
  • 2 spsk. olivenolie. Her brugte Kaj olivenolien fra Villa Uno, som jeg købte ved et homeparty hos Gitte ugen før cykelstyrtet.
  • 10 g salt

Det hele røres sammen og hæver i køleskabet natten over. Næste morgen: 12-14 boller formes og bages på Pizza sten i ovnen ved 220 gr. (og en foliebakke med vand i bunden af ovnen, for dampens skyld) i 8 minutter. Kaj bager dem i hold, for han kan ikke have alle bollerne på sin Pizza sten på én gang.

Velbekomme!

Og nej, der er ingen betalte samarbejder i det her blogindlæg, trods links. Jeg kan ikke købes til at mene noget. Jeg anbefaler af et ærligt og ubetalt hjerte. (Uhhh, hvor jeg glæder mig, til man kan rejse til Italien igen).

Nå – Jeg smører bollen med blå ost. Kaj gjordet nemlig et storindkøb sammen med vennerne i går – 1½ kg. god Gorgonzola er skåret i passende stykker og hengemt i vaccum. Hmmm – fuldfed og godt med smag. Dertil en masse rød peberfrugt og en banan.

Og mon ikke jeg skulle kunne få min forbrænding lidt i vejret i den næste tid?

Efter at have været (virkelig!) passificeret i december – 14 dage hvor jeg nærmest ikke kunne rejse mig og (da jeg begyndte at kunne gå) nu 3 uger med 50 kilometers gang om ugen.

Nu er hometraineren kørende.

You Might Also Like

No Comments

Læg en kommentar