0 Udgivet i Gravel biking

Hårdt men Hyg’ligt

Ha! Jeg griner af mig selv, fordi jeg (i tilmeldingsøjeblikket) tænkte at jeg da lige ville cykle de 3 gravelruter på 50, 40 og 30 km, som Hårdt men Hyg’ligt træningsarrangementet bestod af. Jeg havde jo 6 timer til det , så hvor svært kunne det være?

Som om!

At cykle på grus trækker tænder ud!

Det startede ellers rigtig godt. Vejret var fint og det var dejligt at blive sendt ud på ruten.

Jeg var heldig, at komme til at cykle sammen med Jimmy og Claus og vi havde nok at gøre med at læse Garmin – vi skulle nemlig selv finde vej rundt på ruten. Snakken gik lystigt.

Først ind gennem skoven og snart ud over Vejlby Fed, hvor de første bakker kom. Træd, træd, træd op ad bakkerne – jeg slog PR på bakken ved Tvillingegården og kørte min 3. bedste tid på segmentet “Lykkegårdsvej til Båring”. Da jeg stod på toppen der, kunne jeg mærke, at jeg havde brugt en god portion af de kræfter, jeg kørte hjemmefra med.

Jo – for man har en portion kræfter til sin rådighed, og man gør klogt i at økonomisere fornuftigt med dem. Ellers hævner det sig senere.

Anyway – da Jimmy, Claus og jeg kom i mål fra 50 km ruten, var jeg brugt op og skulle ikke ud på flere grusveje den dag. I stedet satte jeg mig ned i depotet og spiste kage.

Aj, det var hyggeligt. Aj, en god kage.

Da jeg kom hjem, studerede jeg segmenterne på ruten og det var der jeg så, at jeg havde 3xPR og 3 “achivements”. Det fik mig til at studere på, hvornår jeg havde kørt på segmenterne før. Jeg kunne klikke videre ind på de gamle ture.

Jeg har været på Strava siden 2011 og derfor kan jeg f.eks se, at jeg har kørt på segmentet “Grimmermosehuset til Sildemarken” 89 gange! Herfra kunne jeg klikke videre ind på de ture, jeg havde kørt på stederne for år tilbage og jeg bemærkede, at dengang jeg kørte gravel på mountainbike, var mine ruter meget kortere end de er, når jeg cykler på gravel-cykel. En tur på 30-35 km var en meget normal MTB-tur på brede stier uden for højsæsonen ….. Nu kører jeg som regel 40-50 km på gravel, MINDST.

Jeg cykler simpelthen længere distancer ad gangen.

Men det er lige så HÅRDT at køre på grus på en gravel cykel, som det er på en MTB. Så tror da pokker, jeg altid bliver så træt på min gravel-cykel. Det er lange ture jeg cykler.

Uhhh – jeg var træt i lørdag eftermiddag. Derfor kom den spontane invitation til Tapas og bobler på vennernes terrasse som sendt sendt fra himlen.

Deres ferie starter nu.

Vores er forbi …

Andre blogindlæg

Ingen har sagt noget

Læg en kommentar