0 Udgivet i Gravel biking/ Ud på tur

Helt ude i Hampen

I dag var jeg med på Baghjulets søndagsgravel-tur “Helt ude i Hampen” – den rute vi kørte recon på, for 14 dage siden.

Godt 30 Baghjulere mødte op og tog ud på ruten, naturligt opdelt i grupper. Jeg kom til at køre i en gruppe, hvor vi var en 10-12 mænd og kvinder.

Ruten var lige så flot som for 14 dage siden og jeg synes faktisk det var rart, at jeg havde været der før og vidste hvad der ventede.

Vi kom op på udsigtspunktet, som jeg fik oplevet igen.

Det var en superdejlig tur i godt selskab. To-trejdedele kørte på mountainbikes, resten på gravel-cykler.

Der blev trådt godt til hele vejen. Og det var også nødvendigt, for det var pissekoldt i dag. Man træder og træder og træder konstant på sådan en tur, for på det her underlag, er der ikke én eneste “fribillet”. Der er køremodstand fra første kilometer og rugbrødsmaskinen får ingen pauser med friløb.

Og DivergeD bragte Dorte godt igennem ruten – den første lange tur med sin nye ejerinde.

På den sidste strækning blev Dorte ramt af krampe på en bakke (hvilket DivergeD selvfølgelig ikke kunne gøre for). Alle havde det hårdt lige der, på de sidste kilometer. “Århhh, av, av, arrrghhhhh“, skreg Dorte og steg af på bakken med krampe og os der var omkring hende lige der, havde rigeligt at gøre med at klare bakken selv. Så selvom Dorte stod på bakken og ømmede sig, fortsatte vi bare stønnede op ad. Men heldigvis havde Kaj og Morten overskud til at vende om og fik Dorte hjulpet godt tilbage.

NU var der snart heller ikke flere bakker og tungt underlag tilbage, lovede de. Og som Kaj sagde, da Dorte og jeg syntes de sidste kilometer var hårde:

I skal være glade for at I kan være her!” og det har han jo så sandelig ret i!

Vi kørte igennem mange store vandpytter i dag og mine strømper blev våde. Mine støvler plejer ellers at være vandtætte. 30 km inde i den 70 km lange rute, kunne jeg ikke mærke mine tæer mere.

Kæft, mand, hvor jeg frøs!

Ikke mindst da vi kom i mål, hvor der blev serveret varm kaffe, kakaomælk og varme frikadeller med kartoffelsalat (Hold op, hvor sådan en menu smager himmelsk, efter en 70-kilometers graveltur). Kulde-dampen stod fra vores ånde og da Kaj og jeg satte os ind i bilen, for at køre hjem, bævrede jeg nærmest af kulde.

Der er risiko for snevejr i de kommende dage.

Herhjemme vaskede Kaj cykler, mens jeg tog et varmt bad og bagefter løb jeg i Rema og hentede kage til ham.

De gravelture jeg har været med på, hen over efteråret har givet noget i benene. Jeg kunne også mærke det i dag. Selvom jeg var træt da turen var omme, følte jeg mig ikke helt ødelagt og her til aften har jeg det godt og restituerer fint.

Jeg holder allermest af Helles Hyggeblog, når jeg kan rapportere fra en dejlig cykeltur. Jeg samler på dejlige cykelture 🙂

Andre blogindlæg

Ingen har sagt noget

Læg en kommentar