3 Udgivet i MTB

Hvor ER folk dog sure!

I dag under min mountainbiketur i skoven, kom jeg kørende på en bred, flad sti, hvor der gik et ægtepar, med hver sin lille hund i en lang snor.

Jeg satte farten ned og da konen drejede hovedet og kiggede på mig, vidste jeg, at jeg var set og regnede med, de lige ville trække ind til siden, så jeg kunne cykle forbi. Det gjorde de bare ikke. Hun vendte hovedet igen og ignorerede mig med lynende øjne.

Så jeg listede mig forbi ude i grøften, med min opmærksomhed rettet på hunden i den lange snor (som konen ikke gjorde mine til at korte).

Først da jeg var forbi, råbte konen efter mig:

”Hvorfor kører du ikke ud på vejen?!”

Det er uhøfligt ikke at svare, når man bliver spurgt. Så jeg drejede cyklen omkring og kørte tilbage til damen. Jeg ville gerne svare på hendes spørgsmål.

På hendes urolige blik kunne jeg se, at hun ikke vidste om jeg kom tilbage for at snakke eller SLÅ IGEN– Med god grund: Hun var faktisk den af os to, der havde gjort sig mest fortjent til et par på hovedet.

Men jeg signalerede venlighed.

Jeg viste tænder (det kaldes at smile). Jeg tog ”røvhulfjæset” på. Det er det fjæs man tager på, når man spiller venlig overfor folk, der opfører sig som ”røvhuller” og ikke har fortjent venlighed retur.

Og så svarede jeg, at på den her sti må man gerne cykle.

”Ja – men det er ikke NØDVENDIGT når der er en vej derude og I generer os SÅ meget”.

Så væltede kvindens indebrændte raseri på mountainbikere ud over mig.

Vi ødelagde skoven. Stierne var pløjet op. Hun kunne ikke gå tur med sin gamle mor i skoven mere.

Hun havde forleden set voksne mennesker stå og lære børn at cykle ned af en skrænt – vi burde lære børn, at man IKKE måtte cykle på skrænter. Vi ØDELAGDE skrænterne.

Og hvorfor kørte vi ikke nede på dertil indrettede spor??? Vi var til SÅ stor gene, for alle fodgængerne i skoven. Engang, var hun ved at blive kørt ned! Og i de 10 år hun havde boet her, kunne hun se, hvor meget skoven var ødelagt af mountainbikere.

”Jeg glæder mig til den her MTB DILLE er slut – slutter det ikke snart??”

Hvor var hun sur!

DER stod mam-Helle med sin mountainbike og tog imod.

For SATAN, hvor blev jeg gal inden i – men jeg bed det i mig og fik hende snakket ned og efter 10 minutter var hun ved at være gasset af.

Nu kunne hun måske se, at hun stod overfor en anden gammel dame  (som hende selv) – mig! Jeg havde flyttet hendes billede, af “de onde mountainbikere ” , det kunne jeg mærke.

Og  ”nåh, ja. Vi skal jo være her alle sammen og jeg ved jo godt det ikke er dig …”, der var hun nu.

Jeg ydede hende den service, at fortælle, at for nu ikke at ødelægge sit lørdagshumør mere, skulle hun nok gå den anden vej i dag, for der er Melfar MTB nede i skoven. ”Og jo tak for oplysningen”.

”Og fortsat god tur.”
”Tak – i lige måde.”

Hendes mand havde ikke sagt ét ord, under hele seancen.

Pyyyyyyhhhhhhhh ….

På vej hjem cyklede jeg gennem byen (for cykelstien udenom er spærret pga. byggeri på torvet). Mere end én gang, var jeg fristet til at råbe vredt til fodgængere på tværs af cykelstien og gamle mennesker på el-cykel uden hjelm.

Grrrrrrrrr !!!

I stedet cyklede jeg hjem i bad og satte mig til at blogge.

hvorerfolkdogsure

Andre blogindlæg

3 Kommentarer

 • Svar
  Stig Mikkelsen
  20. marts 2016 at

  Hej Helle
  Kan følge begge parter. Jeg har selv elsket at mountainbike (indtil min mtb nr. 2 blev stjålet) og jeg ved ikke noget bedre end at gå tur med min hund i skoven. Det er et problem at stierne nogle steder er næsten ufremkommelige i normalt fodtøj, hvilket helt klart skyldes at de køres op af mtb grøve dæk.
  Løsningen kunne være en anderledes/bedre vedligeholdelse af stisystemet. En opgave for vores grønne vækstkommune.

 • Svar
  Helle
  22. marts 2016 at

  Jeg både cykler og spadserer mest på brede stier, så jeg har ikke haft problemer med at komme rundt. Den dag cyklerne evt. blev henvist til særlige mountainbike spor, ville mine cykelture i skoven i hvert fald være slut, for de spor hverken KAN og TØR jeg cykle på 🙁 Håber ikke det kommer dertil.

 • Svar
  Stig Mikkelsen
  22. marts 2016 at

  Har delt dit indlæg på Middelfart gruppen på Facebook. Det er et emne der optager flere end man lige skulle tro

 • Læg en kommentar