2 Udgivet i Hverdagen

HyggeHelles 2019

Året rinder ud. Jeg nupper et tilbageblik på et år, der er fløjet af sted og beslutter lige i dette øjeblik, at jeg vil plukke et blogindlæg fra den 26. (+/-) i hver af årets 12 måneder, for at se om DE bliver repræsentative for HyggeHelles 2019.

Januar

Den 25. dag i 2019 holdt jeg en fridag og tog med Kaj til Århus, for at fejre Nikolines graduationday. Hun blev færdiguddannet Value Chain Manager og har (i skrivende stund) allerede arbejdet mere end ét år i det job som Business Analyst, som hun fik måneden før hun fik sin eksamen.

Februar

I det milde februar vejr cyklede jeg og racercyklen kom tidligt på landevejen. Årets store cykeludfordring hed Korsika, og jeg skulle have nogle kilometer i benene. Cykling var der masser af i 2019, 5000 km blev rundet og jeg fik kørt 33 spinningstimer, svømmet 32.000 meter, løbet 242 km og fik lavet en pokkers masse gymnastik.

Marts

Ja, gymnastik var der også masser af. I Marts sluttede jeg gymnastiksæsonen og var dermed halvejs mod mit mål om “4-års-erfaring-med-rytmegymnastik” op mod Landstævnet i Svendborg 2021 (det skal prøves!).

April

Den 26. april 2019 brugte jeg blandt andet på at købe billet til yoga-festival, som jeg glædede mig til at skulle deltage i for 2. gang. Når rytmegymnastikken til tider er et værre mas med masse koreografi der skal læres og kunnes, så glæder jeg mig at give mig selv lov til at træne yoga, pilates eller helt almindelig motionsgymnastik, bare for min egen skyld. (Yogafestivalen blev iøvrigt en vidunderlig oplevelse … igen.)

Maj

Jeg cyklede i maj, bl.a. på Mallorca. 26. maj cyklede jeg en laaaang cykeltur. Det var en smuk cykeltur jeg var på, men også en tur hvor jeg mærkede kedsomheden komme snigende på min cykel. En længsel efter at lave noget andet … noget nyt … eller måske bare at se nogle nye landskaber? 2019 var dermed også året, hvor jeg savnede inspiration på min cykel.

Juni

Slut juni fejrede vi endnu en eksamen, da Emilie fik sin kandidat i antropologi og kunne kalde sig cand.pæd.ant. Jeg tænkte tilbage på, hvordan det var da jeg fulgte hende i skole første gang. Det føltes som om det var i går … Iøvrigt startede min juni også sammen med Emilie, da vi løb Royal Run sammen.

Juli

26. juli holdt jeg en dejlig sommerferie herhjemme, sammen med Kaj. I anledning af den dyre sensommertur til Korsika, måtte vi nøjes med “Staycation” i sommerferien. Vi cyklede ture, nød bare at holde fri – vi så en masse Tour de France i fjernsynet og fik minder (gode og dårlige) fra de mange år, vi var i Paris for at se Tour de France afslutningen.

August

August bød på endnu flere cykelture. Korsika-turen nærmede sig og jeg var spændt på den hårde bjergtur jeg skulle ud på. Jeg passede min træning (og mange dage var det ensidigt, gentaget og kedeligt arbejde). Men jeg fik en masse kilometer i benene, bla. sammen med kammerater fra Baghjulet.

September

September kom og Korsika-turen blev gennemført og det blev én af de største oplevelser, jeg har haft på min cykel. 26. september var vi hjemme igen og jeg reflekterede over 10-årsdagen for Kajs mors død.

Oktober

I slutningen af oktober måtte jeg tage nogle af mine (heldigvis ellers sjældne) sygedage, da en grim halsbetændelse lagde mig brak i 5 dage. Mens jeg lå i sengen indløb der nyheder om en forlovelse og et forestående bryllup i familien. Og heldigvis blev jeg rask tids nok til at kunne køre et FEDT 12-timersarrangement sammen med mine spinningspiger ugen efter.

November

Ja, nok er krævende spinnings-udfordringer, masser af cykling og mange timer hjemmefra sjovt og dejligt, men i slutningen af november huskede jeg også at holde weekend-fri og stresse af når jeg havde fri fra arbejde. Kaj tog til Århus og agerede handy-daddy og jeg slappede af herhjemme med korte mountainbiketure. Hele 2019 var noget med lange arbejdsdage – tidligt hjemmefra, sent fri. Der er ikke noget der råber efter mig herhjemme og der skal sådan set bare nogle penge ind på pensionsopsparingen de næste år, så er den sgu ikke meget længere (basta!).

December

Og så kom december med julen og alle dens traditioner, som blev gennemført. Det er hyggeligt, men det er også dejligt når hverdagen vender tilbage. I skrivende stund holder vi juleferie og nyder fridagene med langsomme dage og cykelture med kig til dagslyset.

Var der slet ikke nogen sure dage i 2019? Jo – der var bekymringer, lortedage med modgang og gråvejr og brok. Men på HellesHyggeblog gør jeg mig umage for at fokusere på det positive – jeg sorterer, lægger “hundelortene” i en bunke for sig, jeg plukker dagens rare historie ud, prikker dagens stjerner ud og giver dem spalteplads i mit liv. Hvad skulle jeg ellers bruge en Hyggeblog til?

Jeg tror på, at man i et vist omfang, kan vælge den gode historie. Vælge at male dagen rød, at vågne op om morgenen og beslutte sig for at tage ud i verden iført sine guldstøvler, ihukommende, at hvis mennesker er ubehagelig eller sure fordi de selv har det dårligt, så er det uden betydning for mig.

Jeg må være blandt verdens sidst tilbageværende bloggere, der blogger ikke-kommercielt. Jeg blogger ikke for at prakke mine læsere produkter eller ideologier på halsen (mod betaling). Jeg træder nu ind i mit 15. år som blogger og det er stadigvæk ikke mit arbejde.

Der er simpelthen ikke noget til salg her.

Jeg er ikke til salg.

Sådan er det.

Rigtig godt nytår! Jeg ønsker jer alle sammen et godt 2020.

Andre blogindlæg

2 Kommentarer

 • Svar
  LONE
  30. december 2019 at

  Kære Helle! Tak for mange hyggelige skriverier i årets løb! Jeg nyder dit reklamefrie rum, og jeg beundrer din ihærdighed! Du ønskes godt nytår fra den anden ende af Strib.

 • Svar
  Helle Stougård
  30. december 2019 at

  Tak. Og godt nytår.

 • Læg en kommentar