5 Udgivet i Tour de Paris

Ingas historie forargede mig

Inga fortalte mig sin historie, mens vi sad i Charles de Gaulle lufthavnen og ventede på flyveren hjem og hendes historie forargede mig.

Inga cykler til dagligt i en midtjysk motionscykelklub og hun fik lyst til at cykle til Paris med Team Rynkeby og søgte ind, ligesom alle kan gøre.

Team Rynkeby har nogle kriterier for optagelse, hvor de skæver til en ligelig fordeling af køn, alder, erfaring/ikke-erfaring, første- eller flergangsdeltagere. Der var godt 50 pladser på holdet og Inga var heldig, at få en af dem.

Inga betalte de ca. 15.000 kr., fik den gule Team Rynkeby cykel, som er med i prisen og det obligatoriske gule tøj.

Og hun deltog i den foreskrevne træning hen over vinter og forår. Var med på alle træningsture og et par træningsweekender – men hun havde det svært.

For træningsturene skulle foregå med 29 i snit og den fart kunne Inga ikke holde.

Den 4. maj blev hun ringet op af teamchefen. Han meddelte hende, at de var blevet enige om, de ikke troede på hun kunne cykle til Paris – så de ville bede hende trække sig!

4 andre fik samme melding. De blev smidt af holdet!

Hun fik ca. 3500 kr. retur – men pengene for tøjet og den gule cykel, fik hun ikke tilbage og de 30.000 kr. hun havde skaffet i sponsorpenge, beholdt de også.

Inga blev vred!

Såret, stødt, rasende – og stædig! Gu’ fanden kunne hun cykle til Paris.

Gennem sin motionscykelklub havde hun hørt om Dini Tours, hvor flere klubkammerater deltog sidste år – så Inga kontaktede Dini Tours og så trak hun yderligere 11.000 kr. op af sin lomme og meldte sig til Dini Tours de Paris på hold 23.

Inga cyklede til Paris.

Selvfølgelig cyklede Inga til Paris.

inga

Jævnt og sikkert og uden problemer – med de omkring 24 km i snit, som Dini Tours hold cyklede i år, fordi vejret var skønt og det hele bare gled.

To gange på vej derned, overhalede Inga og kammeraterne fra Dini Tours hold, hendes gamle holdkammerater (hvor af de fleste var kede af det og lede ved ledelsens beslutning). Hun vinkede til dem og snakkede med dem. Triumf!

Jeg var forarget over at høre, at det sådan det foregår! Når man er kendis og TV Vært og skaffer omtale og penge i kassen, kan man blive kørt til Paris i servicebilen (når kameraerne ikke ruller), men er man cykelmotionist og kører bedst med 24 i snit – så kan man sættes af holdet.

Er det sådan, det foregår?!

Og her gik jeg og troede, at Team Rynkeby cyklede til Paris for kræftsyge børn … Nok så ædelt (selvom de få kræftsygebørn i Danmark vist efterhånden ikke lider økonomisk nød).

Så har man hørt det med!

Andre blogindlæg

5 Kommentarer

 • Svar
  Merete
  23. juli 2013 at

  Fy for satan, si’r jeg bare!
  Thumps up for Inga som fik en god oplevelse alligevel 🙂

 • Svar
  Ib
  23. juli 2013 at

  Umiddelbart under turen til Paris var der et indlæg i TV om Team Rynkeby’s politik i forbindelse med indsamling af likvide midler til Kræftsyge Børn. Parolen var klar: Den som er i stand til at yde mest bliver foretrukket som deltager – det lagde man ikke skjul på – og med Inga’s historie, tilsyneladende også selvom man har “sluppet midlerne rettidigt”.
  Tanker er toldfrie.

 • Svar
  Jan
  23. juli 2013 at

  Puuu ha – sikke dog en oplevelse at få, føler med Inga og kan kun blive forarget over Rynkeby folkene – jeg håber da i øvrigt også at Inga får alle sine penge tilbage, også for cykel og tøj, for hvem vil dog køre i sådan noget tøj en anden gang.
  Glæder mig at Inga nåede at komme med til Paris, med et dejligt hold. 🙂

 • Svar
  skoge
  23. juli 2013 at

  Havde faktisk allerede igår skrevet nedenstående kommentar, men slettede den inden jeg postede, da jeg ikke ville være den der lavede rav i tråden – men da jeg nu efter at have sovet lidt på det, tør jeg godt poste det igen idag for good !

  MONEY TALKS !

  Giver mig igen (igen, igen, igen) modvilje mod at hjælpe noget / nogen organisationer (selv store annoncerede TV shows) m.v. som helst medmindre jeg personligt står overfor “personen” in real.

  Alt andet er enten plat eller går til lønninger, omkostninger, uforudsete udgifter af forskellig art til såkaldte frivillige ! – Således at indtil flere % af det indsamlede aldrig når ud til dem der virkelig har brug for det – Du’r ik’ – næste !

 • Svar
  Jens Peter Sørensen
  31. juli 2013 at

  En træls historie, men ikke enestående. Vi mødte, på en campingplads ved Bruxelles, en rytter som var blevet sat af sit Rynkeby hold og som i vrede og trods cyklede alene til Paris.

 • Læg en kommentar