0 Udgivet i Ham og så mig

Intelligent mus redder sit eget liv

Bestræber mig på at ligge i min seng senest kl. 22 og i går var det ikke svært at finde sengen, pga. min dunkende ørepine.

Og det var vist godt, at jeg forlod stuen lige der. For da jeg var gået, spadserede en mus lige lukt ind gennem den åbne havedør – ind i stuen til Kaj.

Kaj sprang op og lukkede døren ud til gangen og forhindrede derved musen i at løbe ind i soveværelset til mig, hvor den muligvis ville have sprunget op i min seng og gået i struben på mig.

Jamen – selvfølgelig bør der være mus her. Vi bor op ad nyhøstede kornmarker og overfor os står Staurby Skov og ånder som en gigantisk lunge. Her dufter så dejligt af skov, især om morgenen og om aftenen – hvor den her lille mus altså var ude at gå sig en tur.

Kaj gav han sig til at genne musen ud igen. Og den var intelligent, musen. I modsætning til den fugl vi fik ind i stuen forleden, så kunne musen huske hvor den var kommet ind.

Den tog samme vej ud.

Det reddede dens liv. Hvad den nemlig ikke ved er, at Kaj er en ren stenalder-vildmand ud i mussefangeri. Han har ført dræbt en mus med de bare næver, lige midt på vores stuegulv. KLASK og musen lå som en spyflue, splattet ud på vores lyse gulvtæppe (dobbelt så stor som før).

Cannondale er pakket. En tirsdag på kontoret venter. Jeg får ingen problemer med brok fra kollegerne i dag – jeg kan stadigvæk ikke høre en pind.

Andre blogindlæg

Ingen har sagt noget

Læg en kommentar