0 In Arbejdslivet

Introvert eller Ekstrovert?

Fine begreber jeg stiftede bekendtskab med, dengang jeg læste Kreativ Problemløsning. Jeg kan blandt andet huske, at vores lærer forklarede begreberne ved hjælp af eksempler på, at nogle mennesker egner sig fint til at arbejde i storkontorer – og andre ikke.

I mit forrige job tilbragte jeg 6 år i et storkontor. Summende af aktiviteter, snakkende kolleger og kimende telefoner. Jeg kan huske, at jeg ikke altid syntes det var let at finde arbejdsro. Nogle gange kneb det med koncentration. Indimellem misundte jeg de chefer, der var privilegerede nok til at have deres eget kontor.

Så skiftede jeg job – og i den nye virksomhed kom jeg til at sidde på mit eget kontor.

Jeg jublede. Endelig arbejdsro! Og jeg nødt det også.

Sådan ca. i 3 måneder …

Så gled roen langsomt, langsomt over i en dræbende kedsomhed. (Har i tænkt over, hvor flydende overgangen fra "fred og ro" til "kedsomhed" er?)

For med den summende aktivitet forsvandt også alt det sociale. Snakken og hyggen. Fornemmelsen for, hvad der foregår i virksomheden, hvilke sager der er gang i og hvilke kunder kollegerne sidder og tumler med lige nu.

Nu kniber det så igen med koncentrationen – ikke pga. uro – men pga. det modsatte. Ind imellem må jeg rejse mig op og gå rundt, for ikke at falde i søvn midt i arbejdet.

Hvor jeg før misundte de chefer, der sad og kukkelurede inde på deres kontorer, ved jeg nu, hvor meget de må have kedet sig og hvor afskåret de var fra livet virksomheden!

For meget og for lidt ….

You Might Also Like

No Comments

Læg en kommentar