2 In Helbredet

Januar i migrænens jerngreb

Det har været en januar i migrænens jerngreb. Jeg har slet ikke tal på alle de anfald, der har haglet ind over mig, hele måneden. Et groft overslag: 5 anfald om ugen siden nytår (og faktisk også temmelig mange før jul).

Jeg er inde i en stime!

Det er faktisk lige så slemt nu, som i efter året 2010 – nogle måneder efter mit første cykelstyrt.

F.eks. uge 4 – den uge jeg havde fødselsdag. Jeg havde migræne lørdag, mandag, tirsdag, onsdag på min fødselsdag, natten til fredag og søndag aften.

Værs’go!

Jeg havde migræne før jeg tog hjemmefra og til Nytårskur 6. januar (overvejede at blive hjemme, men jeg VILLE til gymastik).

Jeg har haft migræne under en pilates time 3 gange i januar! (nogen der har prøvet at lave onehundred under et migræneanfald – av! Men jeg VILLE til Pilates)

Jeg har kørt spinning EFTER efter en migræne-dag mindst 3 gange i januar – for jeg VILLE til spinning.

Når jeg har migræne, har jeg de vildeste aurasymtomper – flimmer for øjnene, blinde pletter i synsfeltet, føleforstyrrelser i hænder og fingre.

Jeg er voldsomt utilpas, som om man gik rundt med de tømmermænd og søvnmangel i hovedet. Jeg har lysfølsomme øjne (ikke noget problem i en mørk januar måned). Men jeg har næsten ikke hovedpine (når ellers bare jeg lader være med at vende hovedet nedad, hvilket er svært at lade være med til Pilates og gymnastik).

Trods alt glæder jeg mig over at jeg har lavet de samme ting, som jeg plejer at gøre. Jeg har ikke haft én eneste sygedag. Hele januar er jeg kørt hjemmefra kl. 07:15 og været hjemme igen 16:45 … for jeg VILLE på arbejde.

Jeg har ikke taget én eneste panodil, for der er ikke nogen smerter at tage piller imod og ubehag og aura kan en pille ikke tage væk.

Kære gud, du som bor i himmelen – giv mig i dag en migrænefri dag.  Jeg har en travl dag foran mig og jeg skal være skarp i hovedet, hele dagen. Please?

Det er blevet den 31. januar.

Kl. er ikke engang 7 …

.. og jeg har aurasymptomer!

Og nu vil jeg køre på arbejde. Selvmedlidenhed og surhed er der ikke noget af – det vil jeg nemlig ikke byde de mennesker, der er nødt til at se på mig hele dagen.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Jørn Krogh
  5. februar 2020 at

  Hvor jeg kender det – det der med migrene og hovedpine. Jeg er dog ikke så hårdt ramt som du ser ud til at være. Men at læse dine ord var som jeg selv kunne have sagt dem. Tømmermænd af værste skuffe synes jeg beskriver det godt. Hovedpine kan blive bedre eller helt forsvinde med piller. Men til migrene hjælper de ikke en skid. Sådan definere jeg forskællen. Jeg har ellers haft en periode på flere år uden nævneværdig migrene, men januar har også været slem for mig med 3 anfald med en varighed på næsten et døgn. Før i tiden var det ellers noget der varrede næsten præcis 12 timer for mit vedkommende.
  Nå men jeg håber det går bedre. Jeg kunne bare ikke lade være med at reagere på den tekst der lød som mine egne ord.

 • Reply
  Helle
  9. februar 2020 at

  Tak for din hilsen. Ja, jeg ville ønske de snart finder en kur. Det ville være dejligt. Men jeg har hørt, det ikke er så prestige-fyldt at forske i migræne 🙁

 • Læg en kommentar