0 In Dengang mor var "dreng"

Januarkurens dag 15

Januarkurens da…. nåh nej – Januarkrammerens dag 15 startede i Strib Svømmehal. Den blive bygget i begyndelsen af 70’erne og jeg fulgte byggeriet tæt, for det foregik i min baghave og på min legeplads – jeg boede i huset med rød ring omkring her:

Den jordvold man ser på billedet til venstre, er jeg faktisk en gang kommet ret slemt til skade på. Det var sidste skoledag før sommerferie og vi løb og legede på volden i godt vejr og i bare tæer. Jeg løber op ad jordvolden og skærer mig på en skarp flintsten i jorden – jeg får et dybt snitsår under foden og det blødte meget.

Skrigende løb jeg hjem til min mor, som rensede mit sår, hældte jod på – dengang i 1970’erne var der altid masser af jod i de voksnes førstehjælpskasser. Jeg var 7 år og jeg fik masser af trøst af moar.

I morges kom jeg til skade samme sted. Nu er der en parkeringsplads. Jeg parkerede Das Auto og gik med raske skridt ned gennem rækken af parkede biler, da jeg i mørket VADER lige ind en krog på en af de parkede biler og skvatter lige så lang jeg er. Jeg knalder begge knæ i asfalten og får straks to blødende “æg” på knæskallerne.

Av for fanden!

Indenfor vasker jeg mine skader og snupper mine 1000 meters træning. Herhjemme er der sgu ikke meget trøst fra Kaj, da jeg fortæller ham om min faldskade. “Ja, det er jo det der sker”, siger han bare. Men skidt nu pyt, jeg har næsten 54 år nu, jeg kan selv sætte plaster på og det med jod er vist alligevel gået af mode.

You Might Also Like

No Comments

Skriv et svar

Read more:
Sved på panden

Jeg hørte en skæg historie, ude i motionscentret den anden dag. En mor havde modvilligt lades sig overtale af sin 9 årige datter, til at købe hendes første deodorant. Moren...

Close