6 Udgivet i Motionscykling

JEG cykler (stadig) til arbejde

Nu er det så bælgravende mørkt, når jeg cykler på arbejde, at jeg praktisk talt ikke længere kan se cykelstien foran mig.

Jeg ved den er der, for jeg kender turen.

De første 2 kilometer går ud af byen ad delvist oplyste veje. Så kører jeg ud på landevejen, som heldigvis har en bred cykelsti. Som sagt – her er det bælgragende mørkt.

Ude på landevejen ved siden af mig er der tæt trafik og de modkørende bilers lygter blænder så jeg intet kan se.

Men jeg ved cykelstien er foran mig de næste 8 kilometer. Det føles som at cykle med lukkede øjne. Nogle gange giver det mig problemer med at holde balancen.

Efter 8 kilometer ud af landevejen, drejer jeg ind på en sidevej – en meget lille smal vej, uden trafik. Efter et par minutter vænner mine øjne sig til mørket og jeg begynder at kunne se lidt.

Lidt …

Træer ligner bussemænd, der truer med at angribe og en stub på en mark får aftegninger som et rovdyr på vej imod mig. Uhhh …

Heldigvis kun 1 kilometer fremme kommer en lille by og atter delvist oplyste veje de sidste 4 kilometer ud mod min arbejdsplads.

Hvert forår, når ”Vi cykler til arbejde”-Kampagnen slås an, tænker jeg på disse ensomme mørke vintermorgener – alene sammen med bilisterne. Her er der sgu ikke mange ”der cykler til arbejde”. I hvert fald ikke ude på landet, hvor jeg kommer.

Hvoffor pokker tager jeg så ikke bare bilen, spørger du måske?? Den står jo hjemme i garagen!

Fordi jeg ikke kan holde ud, at møde til 8 timer på kontoret, uden motion og frisk luft. Ikke holde ud, at synke ned på min kontorstol, uden først at have fået nattens rygstivhed ud af systemet. Ikke holde ud, at komme hjem, uden først at have fået cyklet arbejdsdagens stress og problemer ud af systemet – man bør ikke tage sit arbejde med hjem! Og det gør jeg heller ikke – når bare jeg cykler.

Så jeg holder ud.

I dag er det den 11. december og om kun 10 dage går vi atter mod lysere tider.

Courage, Helle!  🙂

Andre blogindlæg

6 Kommentarer

 • Svar
  Lene
  11. december 2007 at

  OG så håber jeg du har hjelm på! Jeg har lige haft nr. 2 svigerinde på sygehuset til observation for hjernerystelse/hjerneblødning. Hun var væltet på vej til arbejde (5 minutters vej)og havde slået hovedet.

 • Svar
  helle
  11. december 2007 at

  Jeg HAR hjelm på.

 • Svar
  Perle
  11. december 2007 at

  Jeg er imponeret!! Ikke 10 vilde heste kunne få mig ud på cykel i bulder mørke. Men altså, jeg har også 50 km hver vej – lidt langt på cykel 🙂 Indrømmer, at jeg heller ikke havde gjort det med 10 km.
  Men snart kommer løbeskoene på igen.

 • Svar
  helle
  12. december 2007 at

  Jeg kan ikke holde ud, hvis mørket skulle forhindre mig i at cykle de næste 2 måneder …

 • Svar
  MrsBaloui
  12. december 2007 at

  4 ud af 5 dage tager jeg også cyklen 🙂 Men det er næsten også pinligt at tage bilen, når jeg kun har 3,5 km… Men torsdag er jeg nødt til det, ellers hænger skemaet ikke sammen om eftermiddagen.
  Det er koldt, og det kan være råt, men det er godt 🙂
  (og jeg bruger også hjelm. Altid! – også når jeg bare skal på posthuset)

 • Svar
  Hanne
  14. december 2007 at

  Hardcore Helle ! Kan anbefale pandelygte og/eller refleksvest selvom man sgu ligner et helt juletræ når man kommer cyklende 😀 – heller set end overset..

 • Læg en kommentar