2 Udgivet i Litteratur & Læsestof

Juleferielæsningen er begyndt

Jeg smugstartede juleferielæsningen allerede i sidste uge. Jeg startede med Lone Kühlmann’s “Vi bliver ikke yngre – fat det! Lev selv for let øvede”.

Det var en overraskende underholdende oplevelse. Jeg kluk-grinede mig gennem samtlige 200 sider og lukkede ikke bogen, før sidste side var læst. Selv om Lone Kühlmann er så svidende direkte, at man sidder med svendende hænder (sådan rammer hun!), så er man alligevel både opløftet og fuld af fortrøstning, når man er færdig med at læse hendes bog om at blive gammel.

Så greb jeg ud efter næste eksemplar i stakken af hjembragte biblioteksbøger. “Isdronningerne” hed den. To kvinder (Anne-Mette Nørregaard og Danna Corke) krydser indlandsisen. Igen var jeg tabt for omverdenen … bogen blev ikke lagt til side, før sidste side var vendt.

Ét spørgsmål fyldte mit sind, gennem de to ekstremsportskvinders beretning. Samme spørgsmål, som fyldte mig, da jeg læste Bettina Allers bog “Til Nordpolen, mit vildelste eventyr” eller Lene Gammelgaards “Everest – vejen til toppen“: Hvorfor??

Forfatterinderne gør da hvad de kan, for at give svaret i bogen om deres vilde eventyr. De kunne passende tilføje, som Lone Kühlmann gør: Fat det! Jeg gør det ikke helt. Under alle omstændigheder vil jeg anbefale bogen til Kaj, når han er færdig med sin “Tyve Tinder i Tour de France”.

Arrghhhh – To bøger på 48 timer – så minder min ryg mig om, at den ikke bryder sig om alt for stillesiddende fritidssysler. Lørdag morgen spænder jeg løbeskoene og lunter ud i vintermørket. Jeg blæser på afbrudte løbeplaner, kilometerantal og andre kedelige ting. Jeg går efter 30 minutters frisk luft før morgenmaden.

Og Ahhhhh – hvilken herlig oplevelse, at løbeturen kan genoptages, som om intet var hændt, selvom snevejr og generel ugidelighed har kostet flere ugers pause.

Jeg tror jeg vil starte dagen med noget proteinrigt.

God lørdag, derude!

Andre blogindlæg

2 Kommentarer

 • Svar
  Søren
  23. december 2012 at

  Du kan følge Bettina Aller her:
  http://www.ladyemily.dk/
  Venlig hilsen

 • Svar
  Helle
  26. december 2012 at

  Tak for linket, Søren.

 • Læg en kommentar