3 In Mad

Kajs Skagenlapper

Vejret er præcis så vådt og blæsende, som vejrudsigten lovede. Uff, det er indendørsvej. GODT jeg ikke skal ud på cykel.

I nat har jeg sovet så godt, så godt og her til morgen starter vi dagen med Kajs hjemmebagte Skagenlapper. Hans røremaskine kørte i går aftes og til morgen bagte han brød.

Jeg spiser 1 STOR en af slagsen og drikker 3 store stærke kopper Café Crema til. Jeg har lyst til at spise et rundstykke mere, bare fordi de smager godt. Men i dag holder jeg mig skindet.

Helle! Du er mæt! Og når man er mæt skal man ikke spise mere!”

Det er fuldstædig lige som når man har klædeskabet fuld af tøj! Så skal man ikke købe mere. På den måde kan minimalisme tankegangen sagtens overføres til ens kostvaner. Lad være med at forbruge (fortære) noget, du ikke har brug for.

Spis når du er sulten og stop når du er mæt!
Køb tøj, når du har brug for tøj og lad være med at købe mere, end du har brug for!

Dælme svært at stoppe når man er mæt, når Kajs Skagenlapper smager så godt …

Her kan du få opskriften på Kaj Skagenlapper:

  • 10 g gær
  • 5 dl vand
  • 500 g Økologisk hvedemel (Kaj brugte den fra Rema)
  • 100 g Økologisk fuldkornshvedemel (Kaj brugte Levevis)
  • Et par teskefulde salt
  • 2 dl solsikkekerner (bollerne dyppes i kernerne, så de bages med “en bund” af solsikkekerner)
  • Og til sidst: : et par spsk blå birkes på toppen

Ingredienserne røres aftenen før, hæver på køl natten over bages næste morgen i 20 minutter ved 210 gr. varme.

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    frnielsen
    11. april 2021 at

    De ser lækre ud – og jeg VED, at de er det 🙂 Kaj bruger samme opskrift som jeg bager mine morgenstykker efter.

  • Reply
    frnielsen
    11. april 2021 at

    PS: Jeg drysser en smule groft salt på kernerne, inden jeg hælder dejen ovenpå – giv Kaj den ide.

  • Reply
    Helle
    11. april 2021 at

    Tak for tippet.

  • Læg en kommentar