0 Udgivet i Sikker på cykel?

Kaptajnkursus

Eksotisk, hva’?

Sådan et kursus skal jeg deltage i fra fredag eftermiddag til lørdag eftermiddag den kommende weekend. Kurset afholdes af Danmarks Cykle Union under temaet “Hvordan styrer jeg en flok motionister med forskellig baggrund, forskellige færdigheder på cyklen og med meget forskelligt ambitionsniveau?”.

Program fredag: ankomst, indkvartering og omklædning. Træningstur niveau A (ca. 30 km/t). Herefter middag. Om aftenen drøftelse af træningsturen, idrætspsykologi, sikkerhed, træning og træningsfysiologi.

Program lørdag: Morgenmad. Introduktion og træningstur niveau C (ca. 25 km/t). Bagefter: Drøftelse af træningsturen. Træningsmetoder, idrætspsykologi. Frokost. Dernæst tegn, kommandoer og regler. Lørdag kl. 17.00 afslutning.

Kurset er tilbudt alle de omkring 30 turledere i vores klub. Pris 1000 kr. pr. snude. Klubben betaler.

To har taget imod tilbudet – mig og “den lille franskmand”. Og jeg har endda først lige meldt mig som turleder og er ikke engang på planen her i forsæsonen!

Nå, jeg har besluttet mig for, at betragte mig selv som repræsentant for bestyrelsen i Danmarks Største Motionscykelklub, “slå lyt’lapperne u'”, tage notater, skrabe alt det papir sammen jeg kan – kort sagt: Få så meget med hjem til klubben som muligt. Måske kunne vi lave et lignende kursus i eget regi?

Og så ellers bare tage det som en oplevelse. Vi kommer i hvert fald i fint selskab, Laurent og jeg – det kan jeg se på deltagerlisten.

Andre blogindlæg

Ingen har sagt noget

Læg en kommentar