0 In Helbredet

Karantæne virker

Karantæne virker! Man fandt allerede ud af det i middelalderen, hvor pesten lagde næsten halvdelen af Europas befolkning i graven – man begyndte at sætte folk i karantæne i “quarante” (40) dage. Man afskar folk fra kontakt. Det hjalp.

Det var også derfor “den spanske syge” blev så fatal dengang i 1918. Det VAR en grim influenza A, men den havde skisme også de bedste vækstbetingelser og der var ingen myndigheder, der greb ind. Lægerne anede ikke, hvad der havde ramt dem og de kunne hverken lindre eller helbrede.

Vi har været gode til at sidde i karantæne de sidste 4 uger.

Derfor har vi langt bedre kontrol med coronavirus, end myndighederne turde tro på. Som jeg så min ven Leo skrive på Facebook, den 12. marts da Mette Frederiksen lukkede landet ned: “Ha’! Tro på det, Mette. Kinesere gør hvad der bliver sagt – det gør danskere ikke!

Men danskerne gjorde, hvad der blev sagt.

Og det virkede.

Derfor har vi kontrol over situationen og en langsom genåbning af det hele kan så småt begynde efter 10. maj.

Og når det hele så småt åbner op, så er det stadigvæk op til os selv, hvad vi starter med at kaste os ud i. Har vi ikke fået en lille smule mere omtanke?

Behøver vi, at kaste os om halsen på kolleger, fremmede eller andre folks børn som hilsen – kan vi ikke stille vores “hudsult” (nyt ord, jeg lige har lært) derhjemme hos vores nærmeste?

Behøver vi, at møde op til spinning eller Pump eller HIT-fitness i beklumrede fitness-lokaler, hvor folk står tæt og sveden sprøjter? For pokker … det’ jo forår og sommeren står for døren – gå UD i den friske luft i stedet for.

Behøver man overhovedet at klumpe sammen i storbyerne? Der er smittefrit og højt til himlen og billige huspriser ude i vandkantsdanmark …

Behøver vi, at stå i lange køer i Bilka eller vade rundt i indkøbscentrene? Nu har vi jo bevist, vi sagtens kan undvære meget af det, vi render rundet og overforbruger af bare kedsomhed.

Behøver vi, at stå som sild i en tønde til en musikfestival? Vi kunne gå hjem i haven, sætte noget godt musik på og invitere nogle få venner.

Og de sårbare? De syge? De gamle?

De har alle dage skullet passe på sig selv og det gjorde de sikkert allerede i forvejen og rendte ikke rundt efter nogle af de ting, jeg nævner herover.

Der er så meget, vi ikke behøver at gøre, når man lige tænker lidt over det.

Der er faldet RO på det hele – skal vi ikke bare nyde det lidt, nu da vi alligevel er kommet ned i gear?

You Might Also Like

No Comments

Læg en kommentar