6 In Arbejdslivet

Kedeligt

Jeg har stor beundring for de mennesker, der siger, at de aldrig keder sig. Hvor må det være rart. Selv har jeg nemlig lidt af tilbøjelighed til kedsomhed lige siden jeg var barn.

Det er et rotteræs, at skulle hitte på noget der kan holde kedsomheden fra døren dag ud og dag ind livet igennem. Joo – det lykkedes da heldigvis for det meste. Jeg er blevet bedre til det med alderen. Men gid jeg bare kunne sætte sig ned og kede mig!

Mange tror, at det bare er et spørgsmål om, at finde på noget at lave. Sådan har jeg det ikke. Jeg kan altid finde på noget at foretage mig – men jeg kan sagtens kede mig, mens jeg gør det.

En har for nyligt sagt til mig, at jeg lider af "en sund utålmodighed" – sådan kan det måske også siges?

For resten er det heller ikke pænt, at kede sig. "Det er kun kedelige mennesker, der keder sig". Så det gælder om at skjule, at man keder sig. For hvis andre opdager det, så kan det komme én selv frygteligt til skade.

En gang kom jeg til at sige på en arbejdsplads, at jeg kedede mig. Vi var inde i sådan en rigtig død periode. Der skete ikke en dyt. Vi solgte ingenting. Kunderne ringede ikke. Det var så kedeligt! Så jeg kom altså til at sige, at jeg kedede mig. Det skulle jeg aldrig have sagt! Min kolleger blev frygteligt oprørte. Vrede. Chefen sagde til mig, at sådan noget måtte jeg aldrig sige. Jeg måtte sige undskyld. Både til chefen og til kollegerne. Det var vitterligt ikke min mening at støde nogen. I kan tro jeg fik lært, at skjule min kedsomhed og prøve at se begejstret ud, mens jeg rydde op i mine skrivebordsskuffer. Begejstring smitter som bekendt. Så han havde jo helt ret, chefen.

Nå. Jeg smutter. En arbejdsdag venter forude. Jeg kommer ikke til at kede mig i dag!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Annette
  2. august 2006 at

  Da jeg var barn og jeg sagde “Mooaar… Jeg keeeder mig!” så sagde min mor… ” Det er kun kedelige mennesker der keder sig!”. – nu mange år senere har jeg fundet ud af at det faktisk er sundt at kede sig (måske ikke lige på arbejdspladsen 😉 ) – Men at kede sig. Lægge sig på sofaen og og bare lave ingenting… I en travl hverdag er det da guld værd at kunne kede sig… at have tid til at kede sig. Jeg keder mig godt nok sjældenet… men når jeg keder mig nyder jeg det faktisk.
  Dog kender jeg faktisk en som bliver stresset af at kede sig… hun kan ganske simpelt ikke slappe af… så når hun keder sig så bliver alle vi andre plaget.

 • Reply
  Helle
  2. august 2006 at

  Jeg synes også kedsomhed stresser mig mere, end travlhed gør.

 • Reply
  Carina
  2. august 2006 at

  sund utålmodighed!
  Den må jeg huske, jeg keeeder mig nemlig også ofte

 • Reply
  Lizelotte
  2. august 2006 at

  Lige NU keder jeg mig … har en sur, nødvendig og MEGET kedelig opgave på arbejde … som desværre kommer til at tage nogen uger at få løst!
  UF UF UF – jeg bliver bare SÅ let at aflede…..

 • Reply
  Helle
  2. august 2006 at

  Aflede …? Jeg kan heller ikke samle tankerne når jeg keder mig. Jeg bliver fuldstændig ukoncentreret. Tankerne smutter hele tiden. Uha, hvor jeg husker matematiktimerne i folkeskolen. Man kan ligesom ikke få proppet noget i bolden, når man har det sådan. Man er ikke modtagelig.

 • Reply
  Frida
  2. august 2006 at

  Jeg keder mig tit, men har tror jeg nok lært að man snakker ikke om det, fordi andre synes det er meget kedeligt at høre om min kedsomhed. Det værste er når jeg er midt i en vigtig samtale eller møde på arbejde og de andre mennesker keder mig! Det må man ihvertfald ikke snakke om. Måske er det på grund af min kedelige tendens til at kede mig at jeg er så meget foran computeren?

 • Læg en kommentar