0 In MTB

“Kend din rytterprofil”

Læste en god artikel på Vorespuls.dk i går – “Sådan overkommer du frygten” hed den og den handlede om mountainbikecykling.

Åhh … den frygt, den frygt … det er så pinligt, så pinligt at man ikke kan overvinde den.

Artiklen kom med mange gode forslag. F.eks. kunne jeg arbejde med mit “mantra” – (“Derskerikkenoget-derskerikkenoget” – Trooo på det, Helle).

Jeg kunne også bare prøve at stille katastroferne i perspektiv? Hvad er det værste der kan ske? (At jeg vælter og lander på et af mine brækkede kraveben? Og skinnen bukker sammen og stikker ud gennem huden (det er før sket, jeg har set det hos en Speedway kører)? At jeg skal igennem endnu flere operationer og sygemeldinger og livet går i stå igen …?).

Den har jeg også prøvet – duer ikke  …

Nederst i artiklen stod der så pludselig:

“Find din rytter-profil

Der er et alternativ når du oplever et kronisk mentalt ubehag på dine ture. At du gør det forkert. Husk at spørge om dette er den, du virkelig er? Det kan være, at du som rytter er mere motiveret af muskeldrevet MTB, end du er af tyngdekraft-drevet MTB.

I så fald er løsningen at køre de mindre tekniske spor og bare nyde turen. Alle har deres egen rytterprofil, og den store glæde kommer først, når den er fuldt udfoldet.”

Ja? Er det sådan det hedder?

Det er jo bare det jeg mangler at gøre – finde min rytterprofil. Det er det jeg siger næste gang, nogen synes jeg skal cykle ned ad en-eller-anden skrænt: “Beklager. Det er ikke min rytterprofil det der – jeg har en anden!”.

Den her kolde februar morgen tænker jeg tilbage på dejlige sommercykelture.

sommermtb

Hvor jeg dog glææææder mig til det bliver sommer og grønt og varmt igen.

roldmtb_helle1

You Might Also Like

No Comments

Læg en kommentar