5 In Hverdagen

Kom hviledagen i hu

Kom hviledagen i hu, at I holder den hellig, er der engang én har der sagt.

Men hvad pokker – samme sagde vist: Giv os i dag vort daglige brød … Og den lever jeg jo heller ikke efter, på min kulhydratfattige diæt her.

Men lørdagens cykeltur er ude af kroppen, så min hviledag blev brugt på oprydning i garagen og alle der har været i vores garage, ved hvor stort et projekt DET er. Når oprydningen skal udføres lige nu, er det fordi jeg synes jeg skylder min nyansatte havedame af kunne komme igennem til hakkejern og rive.

Efter 3 timer havde jeg (ene kvinde) gravet mig igennem ROD – lige fra halvtomme malingrester (fra 2004), knækkede cykelhjelme, pap, kasseret tøj, keramik, cykeldele, – sorteret og sorteret – og smidt ud.

Turen gik til Middelfart Kommunes Genbrugsstation, med Citroënen PROFULD af (klare!) affaldssække med diverse bras.

Det er en VIDENSKAB at sortere affald. Jeg måtte spørge mig til råds hos én af medarbejderne:

“Er det her ikke blødt plastik?”
“Nej – det er PVC”
“Hvad er den her flækkede cykelhjelm?”
“Det er småt brændbart”
“Nå?! Det er sgu da en videnskab!”
“Nej – det er pærelet – generelt: Alt hvad du ikke vil slås med i hovedet er hårdt plastik”

Hmmmm….

Jeg forstår bedre og bedre, hvorfor Kaj altid var så sur, når han skulle køre skræld væk og hvorfor han helst ikke gør det.

Men hold op, hvor er det lækkert når der er pænt og ordentligt. Så kan jeg ligefrem li’ at være her.

Jeg hader rod. Hader, hader, HADER rod!

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Louise T.
  17. juni 2013 at

  Så var det dig jeg så 😉

  Og ja, vi føler os faktisk sådan lidt overvåget, når vi er på affaldspladsen… Det føles som om deres holdning generelt er, at alle er ude på at snyde… Vi har vænnet os til at sortere alt, før vi tager afsted og bedst af alt, skal tingene helst ligge i traileren i den rækkefølge, vi kommer rundt på pladsen. Så slipper vi for at skulle rundt flere gange (vi var der 3 gange i søndags, så det kan godt betale sig med lidt systematik) 😀

 • Reply
  Helle
  17. juni 2013 at

  Jeg synes ellers, jeg havde gjordet mit bedste hjemmefra. Men tænkt, jeg kørte sgu hjem med en sæk, fordi jeg ikke kunne finde ud af, hvor jeg måtte smide den. Den indeholdt knust glas (men ikke “vinduesglas”). Jeg er glad for du siger det der – jeg troede kun, det var mig, der nærmest er BANGE for, at træde forkert derude.

 • Reply
  Louise T.
  17. juni 2013 at

  Det må være småt brændbart 😉 Eller i glas, som er en af de første containere, når man kommer forbi “huset”.
  Men niks, du er ikke den eneste! Jeg kender til flere, der har samme fornemmelse, når de bruger genbrugsstationen… Ærgerligt, egentligt – når man tænker over det…

 • Reply
  skoge
  17. juni 2013 at

  Der hersker MONARKI på genbrugspladsen. Alle ansatte er konger og dronninger (tror de da selv). Det er i den grad et overvågningssamfund at komme på genbrugspladsen i hvert fald her i Middelfart. Har vist noget at gøre med, at det meste af affaldet skal der betales for at komme af med og andet får de penge for bl.a. pap. Så den der kommer pap i småt brændbart, får fy og dummeslag over fingrene. Nogle gange føler man (jeg), at der er indtil flere par øjne der borer sig ind i nakke og ryg når man (jeg) nærmer mig containeren med småt brændbart. Jeg er flere gange kørt forbi, for at komme retur når banen er FRI – trods det, at de altså ER småt brændbart jeg har med !

 • Reply
  Helle
  18. juni 2013 at

  Jeg tænkte, da jeg trillede ind på pladsen 2. gang i søndags: Hvorfor kryber jeg? Den her genbrugsplads er vel til for BORGERNE, drevet for BORGERNES penge og medarbejderne er sgu da lønnet for BORGERNES skattekroner?

 • Leave a Reply

  Read more:
  Stjerneløbet

  Mit budget på startgebyrer er opbrugt for denne måned. Så var det heldigt, at dagens Stjerneløb blev betalt af min sponsor - Middelfart Sparekasse - og dermed var gratis for...

  Close