0 In Hverdagen

Krone 1

Første session af projekt 2 kroner begyndte i dag.

Jeg mødte til aftalt tid. Min tandlæge havde sat 2½ time af og for en sikkerheds skyld havde jeg aflyst alle aftaler resten af dagen.

Først et par røntgenbilleder.

Uha – jeg er nok ikke nogen nem patient at være tandlæge for. Jeg har det ikke godt med at få proppet genstande der ikke kan spises ind i munden. Jeg får simpelthen bræk-reflekser. Det tog en del forsøg inden billederne var i hus.

Så et ordenlig skud bedøvelse. Ikke spare på noget! Et skud var ikke nok. Jeg ville have et til (“slå mig ned, jeg vil ikke mærke noget!”).

Herefter gik tandlægen og hans assistent i gang. Min kindtand skulle slibes godt ind. Der skulle tages aftryk og måles og limes og gøres ved.

Jeg var ikke begyndt i skole, før jeg stort set havde fået boret i alle mine tænder. Da jeg var førskolebarn sidst i tredserne var der med sikkerhed ikke noget der hed hverken lørdagsslik eller sodavand i store mængder i almindelige menneskers hjem. Så hvorfor jeg fik huller i tænderne, når lillebror ikke fik det? Ingen ved det.

Helle 3. klasse - med store, nye fortænder

Hvorom alting er – der er nu gået over 45 år der kan ikke repareres mere på de gamle udboringer.

Tandlægen arbejde i 2 timer, inden jeg kunne gå derfra med en midlertidig krone, som skal sidde der indtil tandteknikeren har fået lavet en rigtig fin og langtidsholdbar én i porcelæn.

Der går 14 dage.

På det seneste har det iøvrigt ikke skortet på gode råd til mig. Jeg skulle tage, at tage syd for grænsen og få ordnet min tand. Det var billigere. En kollega fortalte mig i går historien om, hvordan han var taget med Tandlægerejser til Polen og havde fået lavet 5 kroner på 1 weekend. De danske tandlæger “stjæler pengene op af ens lommer” og “de tror de kan noget, andre ikke kan”. Polske og tyske tandlæger er lige så dygtige og meget billigere.

Min tandlæge er vietnameser.

Og ved I hvad?

Jeg har enormt meget respekt for hans tid og for hans arbejde! 

Ikke mindst efter jeg i dag har set, hvad det egentlig er han og hans assistent udfører. Alene deres og tandteknikeres tid! Der kan ikke være meget til hver, når de skal dele 5000 kr.

Min tandlæge tager lige pænt imod mig, selvom jeg år ud og år ind kommer og spilder hans dyre tid og høje uddannelse med ligegyldige (og billige) tandeftersyn og -rensninger. Nu er der endelig en ordre med lidt kød på – helt ærlig, jeg synes han skal have den.

Næste tandlægebesøg er 21/12. Da skulle porcelænskronen være klar og arbejdet med krone 1 kan afsluttes.

PS. Som barn fik jeg altid et stykke legetøj, når jeg havde været til tandlæge og ikke grædt (ret meget) når tandlægen borede. Ved I hvad? Jeg synes faktisk jeg fortjener et stykke legetøj i dag.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Read more:
Nyder buketterne

Mandag morgen nyder jeg stadig værtindebuketterne, jeg fik i lørdags.

Close