0 In Motionscykling

Kuldegysninger

Sidste år ved denne tid, fulgte jeg ultracykelrytteren Anders Tesgaard, som var på vej tværs over USA i RAAM (Race Across America) – verdens hårdeste cykelløb.

anderstesgaard4

I morgen er det 1 år siden Anders blev kørt ned bagfra af en pickup-truck, der ramte ham med 96 km i timen. Han kom alvorligt til skade og fik svære hjernelæsioner. I dag, et år efter, ligger Anders på rehabiliteringscenter i Esbjerg, dybt hjerneskadet og vegetativ.

Ulykken skete i Doddridge County, på strækning US Route 50, der bedst kan beskrives som en dansk motorvej eller i hvert fald en smal, befærdet landevej. RAAM ruten går igennem her (forstå det, hvem der kan), selvom der under normale omstændigheder ikke cykles på denne farlige strækning.

Anders crew kørte ikke direct-follow (dvs. de kørte ikke 50 feet bag ham i følgebilen, som man ellers skal I RAAM på det klokkeslet, ulykken skete). De var inde og tanke.

Ifølge beretningen, havde Anders insisteret på at cykle videre alene, mens crewet tankede følgebilen (som ifølge reglerne skal være fuld tanket, inden natten). Hvorvidt en cykelrytter, der har cyklet i døgndrift i 7 dage, skal have lov til at træffe den contra-beslutning, skal jeg ikke gøre mig til dommer over. Hvad der skete er dybt tragisk.

I aftes læste jeg så denne gribende beretning på Aske Søby’s Facebook side – Aske var den yngste danske finisher sidste år og deltager også i år. Han er dog udgået og følger nu løbet fra sidelinjen. Aske og Crew passerede det sted, hvor Anders blev kørt ned sidste år.

De stopper op. De står og kigger lidt og på et tidspunkt kommer en stor lastbil susende tæt forbi. Aske og de andre springer i sikkerhed i rabatten.

Og her i budskadset ser de pludselig Anders drikkedunk. Den er stadig halv fuld og den ligger der, hvor den trillede i ly da ulykken skete – som sagt for 1 år siden i morgen.

andersflaske

Jeg fik kuldegysninger, da jeg læste historien.

Jeg har læst mange hilsner om håb og mirakler for Anders. Han sidder som en grønsag … denne 42 årige stærke, veluddannede mand. Hvad ville han have ment om den situation, hvis vi havde spurgt ham mens han havde sin forstand i behold? I tanken har jeg formuleret …. måske er døden i visse tilfælde ikke det værste, der kan ske … 🙁

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Read more:
Bunden er nået!

Bunden er nået. Flasken er tom! Tænkte jeg det ikke nok? Jeg behøvede bare at invitere nogle gæster, så får rødvinen ben at gå på og bare de er mange...

Close