3 In Familie

Kvinder fra venus og mænd fra mars

På Glamsdalen bor Emilie i elevboliger med 8 piger og 8 drenge i hvert hus. Som udgangspunkt syntes vi det var fornuftigt og moderne. Så moderne, at vi nærmest syntes Lægården i Holstebro var oldnordisk med deres adskilte drenge og pigeafdelinger, som end ikke måtte besøge hinanden i fritiden.

Men som månederne er gået, har vi fået et nyt syn på det med adskilte pige og drengeafdelinger på efterskolerne.

I ved:

Kvinder er fra venus og mænd er fra mars …

… og det starter tidligt.

Drenge fylder! De larmer, roder, respekterer ikke pigerne og pigernes ting. Efterlader makreldåser mystiske steder og drikker pigernes kakaomælk fra køleskabet uden at spørge. De tror et efterskoleophold er et lejrskoleophold har (nogle gange) problemer med, at administrere friheden.

Der er barnlige.

Drenge fylder og de fylder på bekostning af pigerne og især på bekostning af stille-pigerne.

På Bernstorffsminde er der adskilte drenge og pige boliger og forstanderen (kvinde) fortalte, at det er en lettelse for pigerne, at være fri for drengene. Emilie nikkede – hun forstod præcis hvad forstanderen mente og hun glæder sig til at bo i rene pigeboliger.

På de seneste 2 efterskoler vi har besøgt, er vi blevet vist rundt af drenge i drengeboligerne. I aftes blev vi vist rundt af piger i pigeboligerne. Og sikke en forskel!

Med drengenes stinkende værelser i frisk erindring, var det som at træde ind i en hel anden verden at gå fra pigeværelse til pigeværelse i aftes. Pigerne smilede, bød velkommen. De drak te, læste, lavede lektier, lagde makeup. Nogle ordnede vasketøj. Skoene stod i snor lige rækker i entreen. Der var fred. ro, hygge overalt.

Der duftede rart.

Uanset hvor vi trådte ind, så kunne vi sagtens se vores datter bo her.

Kvinder er fra venus og mænd er fra mars …og en skønne dag skal de her umodne knægte og pigerne finde ud af at fungerer parforhold!

Der er ikke noget at sige til, at skilsmisseprocenten er så høj – er det samarbejde ikke næsten dømt til at mislykkes?

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Moster Tulle
  31. januar 2007 at

  Hmm – hvornår indtræder den der pertentlige pige-orden? Jeg vil glæde mig….(mor til 13-årigt rodehoved)

 • Reply
  Takashimaya
  31. januar 2007 at

  Problemet med, at drengene fylder på bekostning af de stille piger går jo igen i resten af vores samfund. Jeg synes, man skulle sørge for at pigerne fik nogle nosser (altså i overført betydning) og jo før jo bedre.
  Så vidt jeg husker var der bare ikke særlig meget plads til kompetitive, rodende piger med temperament i min barndom. I hvert fald ikke hos pigerne.
  Jeg mener faktisk, det er ret problematisk, at man skulle være en meget piget pige for at være accepteret af de andre piger, for med den facon klarer man sig altså ikke overfor drengene senere i livet.

 • Reply
  Helle
  31. januar 2007 at

  Moster Tulle – indrømmet, der er undtagelser (har selv én derhjemme, hvis værelse fuldt ud er på niveau med omtalte drengeværelser).

 • Leave a Reply

  Read more:
  Solo-Pia på Helles cykel

  Pia og jeg nåede ud til første post på dagens vintercup …. Aaijjj, alt det mudder!!! Havde lige fået cyklen til at køre igen efter jule MTB turen – nu...

  Close