0 In Hverdagen

Lamm Haxe

Årh, jeg var overdrevent sulten mandag morgen, efter den gourmet-weekend, jeg lige er kommet hjem fra i Lübeck. F.eks. sluttede vi lørdag aften på Schiffergesellshaft – en gammel sømandsrestaurant med sin helt egen historie der går tilbage til 1400-tallet.

Jeg fik Lamm Haxe og vi bestilte 1,5 liter god rødvin til.

Vi løb forresten ind i nogle meget festglade unge tyskere, efter koncerten med Santiano fredag aften. Vi var netop kommet op nede fra amfi-scenen og stod og fik lidt at spise (4-mahl Pommes), da de her unge drenge kom og spurgte os, hvor mange gange vi havde spist “Sparglen” i år. Meget mærkeligt spørgsmål.

Og da de hørte vi var danskere, kunne den ene fortælle noget fantastisk om kammeraten: Hans forældre havde lavet ham i Blaavand [blaaaawand]!

“Er I kørt helt her ned, for at høre musik”, spurgte den unge mand. Og det var vi jo. “Jamen, hvor kender I Santiano fra” spurgte han så. Fra Youtube og Spodify, kunne vi fortælle.

“Jamen – kan I forstå hvad vi siger???”, spurgte han så. “Kan I synge med …. “Es gibt Wasser, Wasser, Wasser ..”?!?”.

Ja da. Det kunne vi.

DET synes han var fantastisk! Når han og hans forældre kom til Blaaaawand, kunne han ikke forstå hvad VI sagde, men Vi kunne forstå hvad DE sagde.

“Jo, jo. Det er fordi vi er 5 millioner. I er 80. Vi må tilpasse os”, svarede vi.

Nu afslørede den feststemte unge mand, der var lavet i Blåvand, at han rent faktisk godt kunne sige noget på dansk – han gav hånden til Vibeke (som kunne være hans mor) og sagde høfligt:

“Jek Ælsker Daj!”

You Might Also Like

No Comments

Læg en kommentar