3 Udgivet i Motionscykling

Lance har taget doping!

Så nu – da der ikke er mere at benægte og flere retsager at lægge an (Alle sejrene og de oplympiske medaljer er taget tilbage. Kollegaerne har skrevet deres memoirs.) – vælger Lance Armstrong, at indgå en aftale med USA’s højst betalte talkshow vært, for at fortælle os det, alle vidste i forvejen:

“Jeg har taget doping!”

Og rettighederne til at høre interviewet tilkommer ikke hvilken som helst TV Station – der er nøje regler for, hvad f.eks. dansk TV må vise. Pengemaskinen vrides lige til det sidste.

Lance indrømmer selvfølgelig ikke for at lette sit tyngede hjerte, overfor sponsorer og fans. (Jeg tror han er iskold og samvittighedsløs.). Det er blot endu et skridt hen af vejen i en nøje planlagt strategi. Nu må reddes, hvad reddes kan.

Og vi stiller op og kigger med igen …

Det er ikke så meget det, at han har dopet sig, som generer mig. Det gjorde de allesammen. I starten var det ikke engang forbudt eller i hvert fald kunne det ikke spores. Det var en del af kulturen og uden doping var du ikke med.

Det er mere det, at han (omgivet af stjerneadvokater og for de penge, han har tjent på at snyde sig til tops i cykelverdenen) systematisk har løget og sagsøgt dem, der har insinueret det, alle godt vidste.

Gu’ cyklede han da ej på “panyagua” (som Tyler skriver)!

DET provokerer min moral. At sporten bare er en stor pengemaskine og ham der har pengene, har magten.

Og pengene er der, fordi vi gider blive ved, at kigge med …

Kan de ikke bare lave et Tour de France, som kan køres på vand og brød og hård træning, så sportsfolkene ikke behøver medicin for at gennemføre løbet? Korte ruten lidt af? Eller skære touren ned til én uge? Sætte farten lidt ned?

Den første Tour de France blev kørt med et snit på 25 km/t – i 2005 slog Lance (på bloddoping og testeron og EPO) rekorten med 41 km/t i snit.

Hvis de gjorde det, så ville der jo bare komme nogle nye stjerner til? Nogle rene. Nogle af dem, der ikke ville have en chance under de nuværende forhold. Kunne vi ikke lige så godt heppe på dem? Bliver det mindre sjovt af det?

Hmmm …?

Der er nok ikke noget der tyder på, de regulerer noget der. Jeg har hørt de skal køre om kap 2 gange op af Alpe D’Huez til sommer. Det ER sgu umenneskeligt.

Andre blogindlæg

3 Kommentarer

 • Svar
  Karin
  18. januar 2013 at

  Hvor er det godt skrevet.

  Jeg ville så gerne tro på al sport kunne blive ren. Det er desværre urealistisk.

  Doping har altid været der, og vil blive ved med at være her, desværre.

  Det at dem med den store pengemaskine bag sig, der vinder. Det er desværre ikke noget nyt. Det er jo den amerikanske drøm, når jeg oversætter den til mit sprog.

  Nu mangler vi kun Rolf skal bekende kulør.

  Penge, magt, er beskidt. Jeg vil helst ikke tænke det, vil meget hellere tænke, Kærlighed.

 • Svar
  Finn
  22. januar 2013 at

  Det værste er for mig ikke at Lance indrømmede at han havde taget doping. Det vidste vi vel alle sammen efterhånden.
  Men mens han gik og tog doping var han et svin over for de mennesker, som havde den arrogance at påstå, at han var dopet. Tænk på folk som Simeone (jeg kan stadig huske det udbrud hvor Simeone var med, og hvor Lance kørte op til udbruddet og fortalte de andre hvad der ville ske, hvis de fortsatte sammen med Simeone), Emma, Betsy og så videre.
  Han ødelagde disse menneskers liv, selv om han vidste at han løj. Og ikke kun små uskyldige løgne. Men big time.

  Finn

 • Svar
  Helle
  22. januar 2013 at

  Helt enig, Finn.

 • Læg en kommentar