0 Udgivet i Gymnastik

Landsstævnetræning vol. 1

Mit nye Landsstævne gymnastikhold tog rigtig godt imod Ingelise og jeg, da vi troppede op for første gang i mandags og heldigvis var vi ikke de eneste nye.

Og heldigvis, var der mange kendte gymnastik-ansigter. Den slags er vigtigt, når man møder op for første gang. 40 gymnaster, flest kvinder og alle rundt regnet på vores egen alder.

Af de 6 fra mit gamle hold, der skal med til Landsstævne, valgte 3 at slutte sig til et Odense hold og 3 af os hoppede på det her Fredericia hold, for det passe bedst med vores arbejdstider osv. Ingelige og jeg havde sendt Anne alene til afslutning med vores gamle hold og fulgtes ad til Fredericia, for at finde hallen vi skulle træne i. Det tog lidt tid inden vi fandt frem og vi kom lige i sidste øjeblik.

Jeg blev budt velkommen med et “Hej Helle! Hvor høj er du?” (noget med opstillingen, der kommer senere) og inden vi så os om var vi på gulvet og i gang med opvarmningen.

Jeg elsker sådan en god gang grundgymnastik til god musik. Sidebøjninger, vægtoverførsler, hop, afsæt, vridninger … og armsving.

Masser af armsving.

Det gør så godt i kroppen!

Man bliver hurtig blød og varm og inden længe var vi i gang med den første introduktion til det, der skal munde ud i en gymnastikopvisning i Svendborg til sommer. Temaet bliver noget “jorden rundt”. Foreløbig er vi præsenteret for finsk folkedans og brasilianske sambarytmer.

Det gav anledning til nogle gode grin – vi kom til at “jokke” hinanden i hælene og slå hinanden i hovedet med vildfarne arme. Vi skal nok lære det. Og der kommer mere …

Efter halvanden times god træning, var der socialt samvær. 40 gymnaster, ned på gulvet i en rundkreds. Nogen havde kaffe og brød med. Andre nøjedes med deres vandflasker. Der bliver gjort noget ud af, at lære hinanden – og hinandens navne – at kende. Dem der var nye fik en snak om opvisningstøjet, som bliver noget blåt og noget vi kan låne os frem til i de rigtige størrelser.

Ingelise og jeg var vældig godt tilfredse med vores første aften på holdet. Vi har 14 træninger (heraf 3 ekstra søndagstræninger) foran os til Landsstævnet. De er alle sammen skrevet i kalenderen og bliver prioriteret.

Dagen efter havde jeg godt nok ondt i min venstre skulder (som længe har drillet mig). Det er fuldstændig spændt op i nakke, skulder og kraveben. Cyklingen (og slet ikke Miss Diverge og hendes manglende fjedring) gør ikke noget godt for mig, lige på den front. Kaj gav mig en omgang massage i aftes og ellers må jeg nok lige holde skulderen blød indtil næste mandag, så den kan blive klar til alle de armsving.

Andre blogindlæg

Ingen har sagt noget

Læg en kommentar