0 In Mad

Lauras Oreo Lagkage

Da jeg vågnede i morges, havde jeg stadig maven fuld af fødselsdagsmad. Laura havde sammensat en fin menu i aftes.

Vi fik halve bagte kartofler med avocado, oksekød og koriander og til dessert Lauras Oreo Lagkage, der selvfølgelig blev serveret med 15 lys i.

“Må jeg få opskriften?“, spurgte jeg og det måtte jeg gerne. Når vi får lyst til at lave Lauras Oreo Lagkage igen skal vi bruge:

  • 16 Oreo kiks
  • Et par spsk. smeltet smør
  • 250 ml flødeskum
  • 100 g. flødeost (Laura brugte Philadelphia)
  • 3 spsk. flormelis
  • lidt vanille

Sådan gjorde Laura:

Først puttede hun 10 af Oreokiksene i en skål og knuste dem til “en rasp”. Så blandede hun kiksemassen godt med de 3 spsk. smeltet smør. Hun puttede dejen i en 12 cm springform og piskede fløden til flødeskum. I flødeskummet tilføjede hun flomelis og vanille. Til sidst piskede hun flødeosten i og brækkede 2 Oreokiks i småstykker. På hovedet i flødeskummet med dem også.

Hele baduljen puttede hun ovenpå Oreo-dejen i springformen og de sidste Oreo kiks brugte hun som pynt på kagen. Lauras Oreo Lagkage kom i køleskabet, hvor den stod godt og køligt resten af hjemmeskoledagen, lige til gæsterne kom om aftenen (Kunne man ikke godt kalde det for en “Hjemmekundskabs-time”, når man bager Oreo lagkage som hjemsendt skoleelev?).

Lauras Oreo Lagkage blev serveret kold og til kagen fik de voksne Den Kongelige Livgardes Portvin til købt på en ferie på Ærø (Laura foretrak nu cola).

Velbekomme. I sandhed en konge fødselsdagsmenu!

You Might Also Like

No Comments

Læg en kommentar