3 Udgivet i Hverdagen

Ledig med lyst til forårspynt

Forresten så må man ikke sige “arbejdsløs” mere. Det er et bandeord – ligesom neger eller skolelærer eller åndsvag.

Man skal sige “ledig” eller “jobsøgende” eller slet og ret “til rådighed” – lige som man siger “de farvede” eller “underviser” eller “psykisk handicappet”.

Jeg startede min onsdag som “ledig” ligesom i går – med en masse bestyrelsesarbejde. Så kørte jeg til spinning (det må man vist heller ikke sige) og deltog i en sveddryppende time med Anne-Marie. Herefter pjækkede jeg fra “bodytoning” (må man godt sige, når man har betalt licensen) og kørte hjem, hvor jeg gjorde mit hus hovedrent.

Ajjj – hvor har jeg lyst til at pynte til forår. Der er godt nok længe til påske, men kan man ikke godt pynte med gult og lysegrønt og med påskelinjer allerede nu? Måske går det an – allergikeren er taget til Brøndby et par dage, jeg kan nyde dem uden at sprede sygdom 🙂

Andre blogindlæg

3 Kommentarer

 • Svar
  Kirsten
  9. marts 2011 at

  Kan du ikke vise dem dine kilometertal for ligesom at få dem til at indse at du er aktiveret?
  Og ja, man må hellere holde munden lukket så man ikke bruger forbudte gloser – jeg anede ikke at ordet lærer nu også er forkert. Men at man ligefrem står til rådighed….hvad står man til rådighed for, det lyder sådan lidt prostitueret? Men det er måske blevet lovligt i mellemtiden?
  Det er godt nok utroligt at læse om hvad det danske samfund byder sine borgere….

 • Svar
  Ib Møller Hansen
  10. marts 2011 at

  Skuer man lidt bagud i tid og sted, så finder man i en kirkebog fra 1800-tallet et notat om en voksendåb som fandt sted i Brahetrolleborg Slotskirke – en negerinde – tilknyttet grevskabets inderste kreds blev døbt og kristnet med stor bevågenhed og deltagelse af sognets honoratiores.

  Noget nær samme tid annonceres i en sydfynsk avis, at en koncert med en negersangerinde er nært forestående og vil blive afviklet på en lokal forlystelsesinstitution. Så vidste enhver, at der var kvalitet på både stemmeføring, fremføring og optræden.

  For små hundrede år siden var skoleinspektøren i Nakskov neger. Hans historie er ret så spændende og mønsterbrydende.
  Det var dengang man endnu ikke havde tiltaget sig en forkrampet opfattelse af ords udtryk og indhold.

  Hvad er egentlig forskellen på tilstanden arbejdsløs og arbejdsfri? – Hvad er forskellen på Selvangivelse og Indtægtsoplysning? – Og hvad er forskellen på Forkørselsret og Vigepligt.
  Og hvad er så lige forskellen på en flodhest? – Jo – den er såmænd tykkest på midten og så kan man jo lige spørge sig selv: ”Hvorfor dog det”?

  Da jeg var barn var en ko en ko. Så kom nogle og fortalte, at en ko var en ko når den var 4½ år gammel – før den tid var den først en kalv og sidenhen en kvie. Så kom nogle andre og fortalte, at en ko var en ko når den havde fået 8 brede tænder i undermunden – så var den fuldt udvokset. Nu har køer ikke længere horn. Men dengang var der folk som hævdede, at en ko var en ko, når den havde fået fem ringe på hornene.
  Da jeg kom i skole fortalte lærerne, at en ko var en ko når den stod alene. Var der flere af dem, så hed de køer.
  Pudsigt at Høns hedder Høns og Sild hedder Sild. Pudsigt at en gulerod hedder gulerod når den er alene med gulerødder sammen med andre ligesindede. Min far var murer – og, det var det han levede af.
  Jeg er fynbo og vil nødig kaldes fynbæ.

 • Svar
  Helle
  10. marts 2011 at

  Ikke noget, at sige til det danske sprog er en sær ting 😀

 • Læg en kommentar