4 In Bilen

Lille pige med stor skoletaske

Igennem den her vinter – hele det her skoleår – er der hver morgen kl. ca. ”kvart i skoletid”, kommet en lille pige cyklende forbi vores hus.

Ca. 2. klasse, lille pigecykel, stor skoletaske. Cykelhjelm.

Hun suser forbi vores hus i høj fart, for oppe fra den anden ende af vænget går vejen nedad mod os og hun cykler på fortovet.

Sjjjuuuuvvvvv – siger det og hun er forbi.

Når vi bakker ud af vores indkørsel, kan vi ikke se hende for hækken og mange, mange gange har vi været så tæt på, at bakke ud i hende. Hvis hun nu cyklede ude på vejen – som man jo bør – så havde vi lige haft den der fortovsflise, at opdage hende på.

Hvor har vi tit – Kaj, Nikoline eller jeg – siddet med hjertet oppe i halsen, når vi har været ved ”at klippe” hende, men vi har aldrig nået at ”fange” hende så vi kunne snakke med hende om det og vi ved ikke, hvor den lille pige bor og kommer fra.

Forleden morgen da jeg skulle af sted, ser jeg så den her lille pige komme cyklende, denne gang ude på vejen og sammen med en voksen.

Det er bestemt hende, synes jeg. Ca. 2. klasse, lille pigecykel, stor skoletaske. Cykelhjelm.

 – så jeg springer ud til den voksne og spørger: ”Er det din lille pige?” …. ”Njaeeej – det min mands. Jeg er bare papmor”. Papmor er fint for mig. Jeg forklarer hende problematikken og spørger om de ikke vil bede pigen om, at cykle ude på vejen – så kan vi nå at se hende og jo, selvfølgelig og tak fordi jeg siger det. Ingen ville tilgive sig selv, hvis der skete noget.

Papmoren og pigen (som står et stykke nede ad vejen og venter) cykler videre i skole.

Ahhh – så har jeg fået det sagt. Nu behøver jeg ikke længere være bange for at køre hende ned.

Jeg sætter mig ind i bilen. Kl. er nu blevet ”kvart i skoletid”. Jeg sætter i bakgear, drejer hovedet og kigger over højre skulder. Ingen biler eller cyklister på vejen.

Jeg sætter foden på speederen og:

Sjjjuuuuvvvvv – der kommer hun! – Oppe fortovet og lige der bag min højre bagskærm!!!

Det var den forkerte papmor jeg havde haft fat i!! Den forkerte lille pige.

Chok!-chok!-chok! og hjertet-oppe-i-halsen. Dennge gang gik det godt. Igen – men det var tæt på …

NU må jeg alligevel op og stemme dørklokker oppe i den anden ende af vænget, så jeg kan få fundet den rigtige lille pige.

Jeg ville aldrig tilgive mig selv, hvis jeg kørte hende ned!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Monalisa
  12. april 2008 at

  Også hjertet-oppe-i-halsen her!! Puha… ja du må vist gøre noget 😉

 • Reply
  anjoe
  12. april 2008 at

  Kan føle/følge dit hjertes ekstra hastighed – her på Midtlolland ser vi en skoleelev på andet år, der kommer cyklende med snublekyse, men den sidder forkert på hans hoved, så NU må det være tid at besøge den lokale skole og bede den om at få politiet hen og berette fornuftig brug…
  Rimkogeren og jeg cykler ikke uden hjælp, men vi er jo også gamle årgange *LOL*

 • Reply
  Lizelotte
  13. april 2008 at

  Puha … ja det er jo sikkert forældrene, der i den bedste mening har bedt hende cykle på det “sikre” fortov. Men det er jo nærmest livsfarligt – selv med så forsigtige og omsorgsfulde naboer som jer 🙂

 • Reply
  Susan
  14. april 2008 at

  Puha, ja du bliver vist noedt til at stemme doerklokker.
  Man forventer ikke en cyklist paa fortovet, derfor er det jo meget farligere at koere der end paa vejen.
  Det der med at cykle paa fortovet er en af mine kaepheste. Bare spoerg min veninde, hun skulle cykle med sin soen og 3 af hans venner i skole en dag, hvor der er cykel til skole kampagne. HUn talte om at lade den cykle paa fortovet et stykke af vejen, hvor vejen er temmelig smal og der koerer en del biler. Puha stakkels hende, hun fik lige min uforbeholde mening om at cykle paa fortovet … hendes forsvar var at 2 af drengene var temmeligt utraenet i at cykle saa hun var nervoes for om de ville slingre for meget. Den forklaring kunne jeg jo godt forstaa, men jeg tror faktisk hun endte med at cykle en anden vej med dem 🙂

 • Leave a Reply

  Read more:
  I morgen kører vi ind i Paris

  Så nåede vi til Soisson og 7. etape gik rigtig fint. Det var en bagende varm dag - varmen stod og flimrede over nordfrankrigs solmodne kornmarker - Frankrigs spisekammer. Humøret har...

  Close