1 In Mad

Luksus-koldskål

Emilie og jeg lavede Luksus-Koldskål i dag og nød den på terrassen.

Her kommer opskriften (som iøvrigt jeg rev ud af “Idé-Nyt” i sommeren 1985):

4-6 personer:

200 g. jordbær
½ spsk. sukker
3 æg (vi brugte pasteuriserede)
3 spsk. sukker
1 stang vanille
2 tsk. reven citronskal
½ liter ymer
½ liter kærnemælk
1 banan i skiver
2 dl. fløde

Læg jordbærrene i bunden af en serveringsskål og drys med sukker. Pisk æg, sukker og vanillesukker hvidt og skummende. Tilsæt citronskal og bland ymer og kærnemælk i. Fordel banaskiverne over jordbærrene og hæld koldskålen over. Pisk fløden let og vend den meget forsigtigt i koldskålen.

Velbekomme!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Ria
    1. juli 2010 at

    Uhm, hvor har jeg lyst til koldskål nu…!

  • Skriv et svar

    Read more:
    Man bli’r hvad man spiser

    Til min 40 års fødselsdag sang de for mig (Mel.:Der bor en bager) "Og tit skal Helle ha' smidt en delle, når hun har vejet et pund for meget ...."Og...

    Close