0 In Bolig og hjem

Kjolens 3-årsdag

I morges, da jeg hang vasketøj op, tænkte jeg på, at det i dag er 3 år siden, jeg købte min blå sommerkjole, under et besøg hos Emilie i Århus. Jeg tog den på med det samme og soppede i den, under vores strandtur senere samme dag …. ååååhhh sommeren 2018 – kan I HUSKE hvor varm den var?

100 kr. på udsalg, kostede den blå kjole.

Her 3 år efter har den en nedskrevet værdi i HyggeHelles klædeskab, på bare 33 kr. og jeg holder stadig af kjolen, som er uopslidelig.

Efter mit Projekt-tæl-dit-tøj er det gået op for mig, at det ved gud ikke er mig, der bidrager til tøjspild i verden.

Jeg er vokset op med brugt tøj. Jeg arvede fra ældre kusiner eller min mors kollegers børn. Jeg blev konfirmeret i en brugt kjole – det generede mig aldrig. Alle gjorde det samme. Ingen i min skole gik i modetøj. Det var ikke oppe i 1970’erne. Tøj skulle være behageligt og dække et behov – varme om vinteren eller være køligt om sommeren. Det var det. Som teenager fik jeg øjnene op for, at noget var smartere end andet. Cowboy-bukserne skulle sidde stramt og have det rigtige svaj. Jeg var 15 da jeg fik min egne tøjpenge, at disponere over. 400 kr. i kvartalet og for den sum fik jeg faktisk meget. Jeg var økonomiske og blev “nærig” at, at skulle have mine egne penge til at række (god strategi, mor). 🙂

Som voksen overtog jeg også tøj fra veninder eller naboens teenagedatter (som jeg delte størrelse med), når de ikke gad have det mere. Endnu senere som voksen, fik jeg råd til at købe hvad jeg ville og prøvede også at bruge mange penge på tøj – bare fordi jeg kunne. Det’ var da også meget sjovt.

Man gider alligevel ikke se sig selv i det samme år ud og år ind.

Jeg har for nyligt solgt for 1.400 kr. brugt tøj på Trendsale … men jeg har også købt noget.

Mit seneste køb er en sommerbluse fra Masai – 100 kr. – “næsten som ny”. Jeg er glad for den 🙂 Den lever op til mine forventninger.

Vaskemaskinen kører og tøjet tørrer hurtigt udenfor. Jeg lægger an til en weekend, uden for mange projekter i kalenderen … lige sådan som jeg gerne vil have den.

You Might Also Like

No Comments

Læg en kommentar