8 In Helbredet

Migrænens gåde

Jeg har fuldstændig mistet overblikket over november måneds migræneanfald. Om det er 10, 15 eller 20 anfald jeg har haft – jeg kan ikke længere tælle, men de hagler ned over mig. Alene i dag er det startet forfra 2 gange. I hele sidste uge, har der ikke været én dag uden symptomer.

Generelt har jeg ikke særlig meget hovedpine. Jeg får heller ikke kvalme. Men jeg bliver svimmel og aurasymptomerne er udtalte. Vi snakker synsforstyrrelser (så det batter!!), føleforstyrrelser i fingrene og dobbeltsyn, dvs. ingen koordinering mellem højre og venstre øje – sidstnævnte varer heldigvis kun ganske få minutter.

Ja, og så er jeg ellers bare bombet, som om jeg gik rundt med evige tømmermænd. Jeg har lysfølsomme og brændende øjne og kan ikke læse. Jeg gør alt det, jeg alligevel ville foretage mig. Jeg har det bare ikke supergodt mens jeg gør det.

Jeg har prøvet det her en million gange i mit liv, for jeg har lidt af det pis her, siden jeg var 10 år. Jeg ved det pludselig ebber ud igen. Men kors, hvor er jeg træt af det lige nu!!

Jeg har ladet mig fortælle, at migræne er en populær og prestigefyldt sygdom at forske i. Ifølge hovedpineforeningen er genet fundet. Lige i disse dage, synes jeg det ville være lækkert, hvis de bare lige pludselig fandt en kur. 🙁

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  charlotte
  21. november 2010 at

  Velkommen i klubben. Hold da kæft hvor jeg føler med dig, jeg har gennem de sidste 10 år lidt af migræne. De første mange år var det som du beskriver det, men siden jeg var 35 og så til nu ,har det været i forbindelse med min cyclus. Det er nemlig det rene helvede at være i , kroppen sat på stand bay , sygedage og under dynen. Jeg har de sidste 2 år fundet kuren for mig , RELPAX 40 mg ,der virker efter 30 min men det skal så siges ,at jeg også kan opnå at skulle tage dem 1 hel uge i streg , når anfaldene er værst. Migræne er noget fanden har skabt.
  Jeg håber virklig for dig at du en dag finder et vidunder middel der kan hjælpe dig. GOD BEDRING.

 • Reply
  Lone
  22. november 2010 at

  Både Michael og jeg får migræne periodevis. Vi har opdaget, at på “vores” migræne hjælper 2 pamol og 2 ipren, som skal tages så hurtigt som muligt. Så bliver vi mere “duelige” resten af dagen.

 • Reply
  charlotte
  22. november 2010 at

  Hej igen!
  Jeg har tænkt siden igår ,på det med migrænen, har du overvejet akupunktur ? Jeg kender flere der har haft succes med denne behandling, også din form for migræne. Det var måske værd at prøve.
  Ses vi Tirsdag til Night Mtb ?

 • Reply
  Tine Dam
  22. november 2010 at

  JA, MIGRÆNE ER ET HELVEDE!
  Jeg lider også af hormonelt betinget migræne. Ligesom Charlotte virker RELPAX super godt for mig. Meeen hvis jeg tager for mange af dem, får jeg medicin induceret migræne – dvs. lidt mindre slem migræne, men til gengæld er den konstant, indtil jeg får brudt den onde cirkel ved at tage en “kold tyrker”.
  Jeg har hørt, at hormonelt betinget migræne kan forsvinde, når man går i overgangsalder. Så det må vi bare se frem til … hrmpf 🙁

 • Reply
  Helle
  22. november 2010 at

  Pamol og Ipren? DET har jeg i husapoteket. Det skal prøves.
  Nej, Charlotte. Akupunktur har jeg ikke prøvet endnu – jeg ved ikke tror på sådan noget ..?

 • Reply
  Helle
  22. november 2010 at

  Og Tine? Jeg begyndte at gå i overgangsalderen da jeg var 37 (Ret tidligt, ja. I den alder begynder mange kvinder jo først at få børn), så jeg er forlængt på den anden side af det der – det ændrede desværre ikke på min migræne 🙁

 • Reply
  Frank
  24. november 2010 at

  Hej Helle
  Har du overvejet at få noget forbyggende fek.s. Propranolol Retard” 2 care4″, de har hjulpet mig fra at have 1-2 anfald om uge til et hver 1 1/2 månede.
  Bare et forslag.
  Du kan evt også ved starten af dine anfald 3 ml. Voltaren i en muskel. Altså du eller din mand skal kunne give dig det.
  Det tager 9 ud af 10 af mine anfald, og hvis det ikke kan tage, det må jeg til vagtlæge, hvor jeg har et lægebrev hvori der står at jeg skal have en injektion med 1ml. morfin.
  Hilsen Frank

 • Reply
  Helle
  24. november 2010 at

  Hej Frank,
  Ja, Propranolol har faktisk været i mine tanker de sidste dage. Nogle gange er det godt lige at få “brudt” cirklen med noget forebyggende i en periode. Det har jeg før haft succes med, når det “kammede over” og blev for meget. Lige nu fører jeg diagnostisk hovedpineskema og så har jeg ellers en aftale hos min læge i næste uge. Hun vil helst lige checke mig, inden hun udsteder forebyggende.

 • Læg en kommentar