0 Udgivet i Mine cykler

Mine cykler

Ja, “11 cykler har jeg haft” skrev jeg forleden. Blogindlæg nr. 51 i kategorien #minecykler skal handle om dem.

Min første TREK

Jeg fik min første racercykel i år 2000 – en brugt Trek købt på Djusland af en kvinde, der havde cyklet Århus-København en hel masse gange på den (hvilket hun blærede sig med). Vi var vist ikke så erfarne udi cykler dengang, for den var alt for stor til mig, men jeg tog den med hjem og jeg cyklede på den i 2 år.

Jeg har ikke mange billeder af den, men jeg har det her, som stammer fra Tour de Vestfyn 2001:

Jeg solgte Trek’en til L (som misligeholdt den). Fik den senere tilbage i bytte for en fladskærm og solgte den igen til Emil for 200 kr. Han renoverede den og kørte den færdig.

Min anden TREK

Min anden Trek fik jeg også i år 2000, købt ny hos Bjergeden & Byrotten i Fredericia. Den skulle bruges til at cykle på arbejde på (10 km hver vej).

Jeg havde den i 8 år og den var også med på ferie. På ferieturen i Løkken, hvorfra billedet herover stammer, rundede den faktisk 10.000 kilometer. Jeg solgte den for en slik til en kvinde i Svendborg, da jeg synes jeg var var færdig med den.

Bianchien

I 2002 var jeg så sikker på, at det med at cykle i fritiden var en interesse, der ville holde, at jeg turde købe en splinterny racercykel. Det blev en gul alu Bianchi der kostede den svimlende sum af 8.000 kr. hos Cykelgaarden i Middelfart.

Jeg havde hende i 11 år og jeg cyklede rigtig mange kilometer på hende. Bla. 24-timers løbet i 2004 (hvorfra billedet herover stammer). Jeg var dælme glad for hende. I 2013 solgte jeg hende til unge Morten, som kørte hende færdig.

Felt

Min første mountainbike fik jeg i 2003 – en sort Felt, købt hos Ribe Cykellager. Hun åbnede en hel ny verden for mig. Nu kunne jeg også cykle om vinteren, hvor raceren ikke kom ud!

Timevis af udendørsaktivitet. Billedet herover stammer fra vintercup 2004. Jeg havde Felt’en i 5 år og forærede hende væk til Per, som skrællede og renoverede den.

Vision

I 2007 opgraderede jeg til Carbon. Jeg fik den røde Vision, købt hos Road Bike Shop i Odense, og Nikoline lånte den gule Bianchi.

Jeg var superglad for hende. I 2012 blev hun stjålet. 🙁

Min tredje TREK

Felten var færdig i 2008 og derfor skiftede jeg hende ud med en billig TREK (4.500,-) købt hos Cykelgården i Middelfart. Den var nok købt for billigt. Det blev aldrig den store køreglæde, selvom jeg kørte en masse kilometer på den, nu da jeg havde den.

I 2015 forærede jeg den til Laura.

MBK Octane Plus

I 2008 købte jeg endnu en cykel, hos Cykelgaarden i Middelfart – En Octane Plus MBK til at hverdagsbrug.

Det blev aldrig en af mine yndlingscykler. Emilie arvede den og den endte med at blive stjålet på gaden i Århus.

Cannondale

I 2012 var jeg tvunget til at finde en ny racercykel, nu da Vision jo blev stjålet. Jeg fik Lille Frøken Cannondale, som jeg har endnu.

Hun har været med mig på Mallorca, i Toscana, på Korsika … og har været mig en tro følgesvend. Vi har SÅ mange oplevelser sammen.

Lady Merida

Det var også i 2012 at jeg købte Lady Merida hos Cykelservice i Fredericia. Den første Lady Merida fik jeg lov at beholde i 14 dage, så blev den stjålet. Jeg fik hurtigt en erstatning, som jeg havde indtil ’17, hvor hun fik en ny ejerinde.

Jeg elskede hende i alle årene.

Nishiki

Efter min MBK købte jeg i 2014 en Nishiki damecykel til hverdagsbrug og den har ved gud aldrig kørt særligt meget. Pga. afstand til job, cyklede jeg ikke på arbejde mere og Nishikien bliver sjældent rørt. Desuden stod hun udenfor de første år vi boede her og derfor er hun altid rusten og stiv, når jeg sætter mig op på hende, for at cykle en lille tur i Brugsen. Hun er ærligt talt på alle måder forsømt. Den er ikke hendes skyld.

Cube

Min 3. mountainbike – Cuben – fik jeg i 2017, købt hos Nikoline i Webike Shop. Hun har været et dejligt bekendtskab, med sine store 29″ hjul. Jeg kunne ikke forestille mig, at gå af med hende, selv om nu har fået en gravel cykel.

Specialized Diverge

Ja – Miss Diverge, som jeg i dag kørte min 3. tur på. Hun er SÅ god at sidde på. Og jeg håber bare, det bliver til massevis af gode timer på hende.

Jeg elsker cykler.

Hvor mange fik jeg talt til?

12? Det er jo én mere, end de 11 jeg startede med at snakke om. Tænk at jeg kunne glemme en 🙂

Andre blogindlæg

Ingen har sagt noget

Læg en kommentar